boterkoek crumble

Boterkoek crumble repen

Zin in iets dat zoet, knapperig en zacht tegelijk is? Dan zijn deze boterkoek crumble repen jouw nieuwe favoriete traktatie! De combinatie van een smeuïge, klassieke boterkoek met een knapperige crumblelaag is megalekker, en het beetje citroenrasp maakt het geheel heerlijk fris.

Zo lekker, deze boterkoek crumble repen

Deze boterkoek crumble repen zijn de ideale traktatie voor bij een kop koffie of thee. Perfect voor die momenten waarop je effe iets lekkers wil serveren. Of, serveer ze als fingerfood tijdens een afternoon tea of als afsluiter van een gezellige brunch. Of verras jezelf gewoon met een stukje tussendoor, want zeg nou eerlijk, wie kan deze verleiding weerstaan?

Sfeer bakken
boterkoek repen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 16 personen

  • 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 160 gr suiker
  • 250 gr bloem
  • 1 ei
  • Rasp van een halve citroen (liefst bio)
  • Snuf zout

Crumble

  • 50 gr roomboter (koud)
  • 50 gr suiker
  • 100 gr bloem

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Was de citroen. Kies het liefst voor een biologische citroen. Deze zijn én niet bespoten én hierdoor een stuk smaakvoller. Rasp het gele gedeelte van de schil.

  2. Klop de boter met de suiker en de rasp van een halve citroen in een keukenmachine tot een luchtig mengsel. Voeg het ei toe en mix het kort mee.

  3. Voeg daarna de bloem en een snuf zout toe. Mix nog even kort.

  4. Vet de vierkante bakvorm met een bakspray in en verdeel het beslag over de vorm. Strijk het met de bolle kant van een lepel plat.

  5. Maak in de tussentijd het crumbledeeg. Doe alle ingrediënten in een kom en wrijf het met gewassen vingers tot grove kruimels. Verdeel de crumble over de boterkoek. Zet de vorm voor ongeveer een uur in de koelkast.

  6. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Bak de boterkoek gedurende 25 tot 30 minuten af in de oven.

  7. Laat de boterkoek volledig afkoelen. Snijd de boterkoek in 8 gelijke repen. Halveer de repen voor 16 grote stukken of maak er 32 kleinere lekker-voor-bij-de-koffie stukjes van.

Variatietips

Wil je wat extra’s toevoegen? Meng wat gehakte noten of stukjes chocolade door de crumble voor een extra bite. Probeer eens sinaasappelrasp voor een warmere smaak, of voeg een vleugje vanille-extract toe aan het beslag voor een klassieke twist.

Bewaartip

Deze repen blijven een paar dagen lekker als je ze in een luchtdichte doos bewaart, maar wedden dat ze het zo lang niet overleven? Het deeg kun je ook vooraf klaarmaken en in de koelkast bewaren, zodat je de repen later snel kunt afbakken.

boterkoek crumble
boterkoek reepjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.