Menu
DSC_0094-3-710x380.jpg

Dulce de leche ijs zonder ijsmachine

Ik ben echt ijs verslaafd, je mag mij er ’s nachts voor wakker maken. Echt waar! Ik koop eigenlijk nooit ijs omdat ik dan niet voor mijzelf in sta, één hapje betekent automatisch een hele bak. Maar af en toemaak ik wel zelf ijs en dit dulce de leche ijs is echt het lekkerste ijs dat ik ooit zelf gemaakt heb.

Dulce de leche ijs at ik voor het eerst in Spanje en ik was meteen verkocht. Het heeft een caramel smaak en met de koffie erdoor is het voor mij echt niet te weerstaan. Dit ijs kan je heel gemakkelijk zelf maken, je hebt er verder ook geen ijsmachine voor nodig. Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig en dat maakt het ook meteen zo verraderlijk. Binnen no time heb jij weer een hele badge ijs gemaakt en wedden dat je er niet van af kunt blijven?

Ingrediënten voor 4 personen
1 blikje gecondenseerde melk (400gr)
300 ml slagroom
1 zakje espresso oploskoffie

Zo maak je het
Klop de slagroom lobbig.

Meng de gecondenseerde melk erdoor heen.

dulce de leche ijs

Voeg het zakje espresso poeder toe. Ik had per ongeluk korrels gebruikt, maar dat maakte voor de smaak niets uit. Maar poeder is beter.

dulce de leche ijs

Giet het mengsel in een bakje of ijsvorm. Ik heb een cakevorm gebruikt, door het mengsel over een groot oppervlak te verspreiden, was het sneller bevroren.

Sluit het bakje af met wat huishoudfolie.

Laat het minimaal 6 uur in de vriezer staan.

Haal het kort voor het serveren even uit de vriezer zodat het ijs iets zacht wordt!

dulce de leche ijs

Bron: Nigelissima

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan