DIY Tortilla chips maken

DIY Tortilla chips maken

Eigenlijk hebben wij bijna altijd wel tortilla chips in huis. Ik ben dol op deze nachos en eet ze vaak met salsa, guacamole of zure room en cheddar kaas. Het is echt mijn guilty pleasure. Tot die ene keer, ik had mijn dip al gemaakt, toen ik tot de ontdekking kwam dat de tortilla chips op waren.

Ik had geen zin om naar de supermarkt te gaan en ook de Mr. kreeg ik niet zo ver. Totdat ik op het briljante idee kwam om zelf nacho chips te maken. Zelf tortilla chips maken blijkt ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Kijk maar mee.

Ingrediënten
Maïs tortilla’s
Olijfolie
Zout
Paprikapoeder

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 gr.

tortilla chips

Snij de tortilla’s in punten met een mes.

tortilla chips

Verdeel de partjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

Besprenkel het geheel met olijfolie.

Strooi er wat zout en paprikapoeder over.

Bak de chips in ongeveer 10 – 12 minuten goudbruin.

Serveer met guacamole.

tortilla chips

Ps het schijnt dat je ze tortilla chips ook kunt frituren en dat de smaak dan nog dichter in de buurt komt van de echte nacho chips. Maar uit de oven is natuurlijk wel gezonder 🙂

En ga jij nu ook zelf tortilla chips maken?

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (23 stemmen)

7 juni 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in