Tortilla chips maken
Eigenlijk hebben wij bijna altijd wel tortilla chips in huis. We zijn dol op nacho’s en eten ze vaak met salsa, guacamole, zure room en cheddar kaas. Mocht je nou acuut zin hebben in tortilla chips maar je hebt ze niet in huis. Dan kan je heel gemakkelijk zelf tortilla chips maken van wraps. Yes! Ook handig als je wraps over hebt. En ze zijn een stuk gezonder, want ze gaan in de oven! Dubbele win!
Makkelijk recept
Met nog geen 3 ingrediënten maak je deze chips heel makkelijk zelf. Het enige wat je nodig hebt zijn wraps, paprikapoeder, zout en een beetje olie. Ze hoeven maximaal 10 minuutjes in de oven, dus ze zijn supersnel klaar. En echt veel lekkerder dan de chips uit een zak. Ga jij ze maken?
Video: Tortilla chips maken
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kleine wraps
- 1 tl paprikapoeder
- Zeezout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Smeer de tortilla’s in met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en zout.
Snijd de tortilla’s in punten met een mes. Verdeel ze over een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Bak de tortilla chips in ongeveer 8 – 10 minuten goudbruin en krokant.
Laat afkoelen. En bewaar tot gebruik in een bakje zonder deksel.
Lekkere recepten met tortilla chips
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
