Parelgort salade met feta
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr parelgort
- 1 courgette
- 2 citroenen (alleen het sap )
- 50 gr semi zongedroogde tomaten
- 4-5 Medjool dadels
- 100-150 gr feta
- 3 takjes munt
- 4-5 takjes dille
- 0,5 tl komijnzaad
- 0,5 tl kurkuma
- Peper en zout
- 25 ml olijfolie
Zo maak je het
Breng de parelgort samen met de kurkuma en wat zout en 750 ml water langzaam aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat 10-12 minuten op laag vuur zachtjes koken. Haal de deksel van de pan en kook nog 5 minuten tot de parelgort zacht en gaar is. Giet de parelgort af en laat even uitlekken in een vergiet. Verdeel daarna over een platte schaal om verder af te koelen.
Rooster de komijn in een droge koekenpan. Voeg de olijfolie en het sap van de citroenen toe, breng op smaak met peper en zout en schenk over de parelgort.
Snijd de courgette over de lengte in 4 parten en daarna de parten in stukjes. Grill in een grillpan tot je rondom geblakerde stukjes ziet.
Haal de pitten uit de dadels en snijd in kleine stukjes. Hak de munt en dille fijn. Meng de courgette, zongedroogde tomaten, kruiden en dadels door de parelgort. Verkruimel de feta over de parelgort salade. Drizzle er tot slot nog wat olijfolie over.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.