Risotto met chorizo
Houd je ook zo van risotto? Alle Italianen moeten maar even wegkijken, want we delen vandaag het recept voor een romige risotto met chorizo. Niet Italiaans, eerder Spaans, maar vooral heel lekker. We garen de risotto in tomatenblokjes, saffraan en bouillon. Echt heerlijk is dat! In een klassieke risotto blus je de rijst af met wijn, dat geeft extra smaak, maar je kan het gerust achterwege laten als je liever geen wijn wil gebruiken. De chorizo bakken we lekker knapperig in een droge koekenpan. Al met al een heerlijke smaakbom. Liever een klassieke risotto? Kijk hier dan eens voor nog meer inspiratie.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr risotto rijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 125 ml witte droge wijn
- 1 buisje saffraan
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 500 ml kippenbouillon
- 100 gr rucola
- 225 gr chorizoworst
- 50 gr Parmezaanse kaas (+ extra om te garneren)
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal het velletje van de de chorizoworst en snijd in plakjes van 0,5 centimeter. Bak de plakjes worst in een droge hapjespan (of ruime diepe koekenpan) rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier om uit te lekken. Bewaar het bakvet.
Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Fruit beiden in 2-3 minuten op laag vuur in het bakvet van de chorizo. Schep de risotto er door en bak 1-2 minuten al omscheppend mee tot de risottokorrels glazig beginnen te zien.
Blus af met de witte wijn en laat de wijn geheel verdampen voordat je het blikje tomatenblokjes er doorheen schept. Roer de risotto regelmatig tot het vocht uit de tomatenblokjes is verdampt. Roer de saffraan door de risotto en voeg soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Wacht elke keer met toevoegen tot het vocht grotendeels verdampt is.
Kook de risotto tot de bouillon op is en de risotto gaar is. Breng verder op smaak met peper en zout. Roer de plakjes chorizo en Parmezaanse kaas erdoor. Verdeel over de borden en garneer met rucola, een drizzle olijfolie en eventueel wat extra grof geraspte Parmezaanse kaas.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in