Parelgort salade

Parelgort salade met feta

Heb jij wel een parelgort gegeten? Parelgort is gepelde gerst, het bevat dus wel gluten. Je kan het gewoon in de supermarkt kopen, het is echt heel lekker en voedzaam. Je kan er risotto van maken maar ook een lekkere Midden oosterse parelgort salade. Je kookt de parelgort in kurkuma waardoor het gelijk een lekker smaakje en kleurtje krijgt. Na het koken breng je de parelgort extra op smaak met olijfolie en citroensap. Meng de salade met fijngehakte kruiden, stukjes dadel, zongedroogde tomaten en gegrilde courgette. Extra lekker met grote stukken feta en een flinke drizzle van je favoriete olijfolie. Zomer op je bord! Meer zin in lekkere zomerse recepten? Maak bijvoorbeeld eens deze risotto met chorizo of deze Mexicaanse quinoa salade.
Parelgort salade
Parelgort salade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr parelgort
  • 1 courgette
  • 2 citroenen (alleen het sap )
  • 50 gr semi zongedroogde tomaten
  • 4-5 Medjool dadels
  • 100-150 gr feta
  • 3 takjes munt
  • 4-5 takjes dille
  • 0,5 tl komijnzaad
  • 0,5 tl kurkuma
  • Peper en zout
  • 25 ml olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Breng de parelgort samen met de kurkuma en wat zout en 750 ml water langzaam aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat 10-12 minuten op laag vuur zachtjes koken. Haal de deksel van de pan en kook nog 5 minuten tot de parelgort zacht en gaar is. Giet de parelgort af en laat even uitlekken in een vergiet. Verdeel daarna over een platte schaal om verder af te koelen.

  2. Rooster de komijn in een droge koekenpan. Voeg de olijfolie en het sap van de citroenen toe, breng op smaak met peper en zout en schenk over de parelgort.

  3. Snijd de courgette over de lengte in 4 parten en daarna de parten in stukjes. Grill in een grillpan tot je rondom geblakerde stukjes ziet.

  4. Haal de pitten uit de dadels en snijd in kleine stukjes. Hak de munt en dille fijn. Meng de courgette, zongedroogde tomaten, kruiden en dadels door de parelgort. Verkruimel de feta over de parelgort salade. Drizzle er tot slot nog wat olijfolie over.

Parelgort salade
Parelgort salade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.