
Parelgort salade met feta



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 200 gr parelgort
- 1 courgette
- 2 citroenen (alleen het sap )
- 50 gr semi zongedroogde tomaten
- 4-5 Medjool dadels
- 100-150 gr feta
- 3 takjes munt
- 4-5 takjes dille
- 0,5 tl komijnzaad
- 0,5 tl kurkuma
- Peper en zout
- 25 ml olijfolie
Zo maak je het
Breng de parelgort samen met de kurkuma en wat zout en 750 ml water langzaam aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat 10-12 minuten op laag vuur zachtjes koken. Haal de deksel van de pan en kook nog 5 minuten tot de parelgort zacht en gaar is. Giet de parelgort af en laat even uitlekken in een vergiet. Verdeel daarna over een platte schaal om verder af te koelen.
Rooster de komijn in een droge koekenpan. Voeg de olijfolie en het sap van de citroenen toe, breng op smaak met peper en zout en schenk over de parelgort.
Snijd de courgette over de lengte in 4 parten en daarna de parten in stukjes. Grill in een grillpan tot je rondom geblakerde stukjes ziet.
Haal de pitten uit de dadels en snijd in kleine stukjes. Hak de munt en dille fijn. Meng de courgette, zongedroogde tomaten, kruiden en dadels door de parelgort. Verkruimel de feta over de parelgort salade. Drizzle er tot slot nog wat olijfolie over.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan