Menu

Mexicaanse quinoa bowl

Ik merk dat wanneer ik een bowl maak van iets – ik en mijn vriend veel enthousiaster worden over hetzelfde eten wat we normaal op een andere manier zouden eten. Opeens vinden we die extra groenten lekker, we eten nog wat rauwkost extra en hebben zomaar ongemerkt veel meer groenten op. Het zal wel een psychisch iets zijn, maar al die kleine hapjes van verschillende dingen ervaren wij als iets heel gezelligs, lekker en leuks. Daarom besloot ik een recept te maken voor een Mexicaanse quinoa bowl. Ja met quinoa, extra gezond dus. Ik hoef het vast niet uit te leggen, maar het leuke aan zo’n bowl zijn al die verschillende soorten groenten en smaakjes. Die kun je natuurlijk zelf aanvullen met andere groenten.

De guacamole

Ja de guacamole. Op de foto’s is het een beetje een bleke saus. Omdat ik net als Pauline en Annika een fotografiedag heb waarop ik alle foto’s maak die bij de recepten horen zorg ik dat de boodschappen bij mij bezorgt worden. Lekker gemakkelijk, het scheelt tijd en zorgt er voor dat ik meer tijd heb om mooi beeld te maken. Maar soms gaat er iets mis. Er was geen guacamole ingepakt maar hummus guacamole. Ook lekker! En kan prima mocht je per ongeluk ook het verkeerde in je mandje hebben gestopt. Maar de echte guacamole is wel wat vrolijker van kleur! Voor zo’n bowl kies ik altijd wat dingen die ik zelf maak en wat dingen die ik kant-en-klaar koop. Zo ben je toch snel klaar. En iedereen die denkt, ik wil helemaal niet zo’n bowl. Vul allemaal schaaltjes met de verschillende onderdelen, dat komt op hetzelfde neer en eet net zo gezellig!

voor 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr quinoa
  • 150 gr tomaten (bijvoorbeeld kerstomataatjes + eventueel 4 kleine takjes met tomaatjes)
  • 2 avocado
  • 200 gr mini mais
  • 2 limoen
  • 3-4 takjes koriander
  • 4 el guacamole (flinke)
  • 4 el adobesaus
  • 310 gr bonenmix (1 blikje)
  • tortilla chips, naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • chilivlokken naar smaak

Zo maak je het

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking (10 minuten in ruim water met zout)

  2. Halveer de tomaatjes. Het is ook leuk om een paar kleine takjes tomaat erbij te serveren. Snijd de avocado’s in mooie plakjes.

  3. Gril de mini mais of bak ze rondom bruin in de pan. Haal ze uit de pan en zet even apart. Wanneer je de tomaatjes aan tak ook wilt, kun je ze nu in de koekenpan of op de grillpan even even aanbakken.

  4. Doe de bonenmix in een koekenpan, voeg de adobesaus toe en warm door. Breng op smaak met sap van 1 limoen, zout en peper. Je kunt de bonen ook apart opwarmen, en daarna de adobesaus apart opwarmen en mengen met een beetje tomatensaus of puree. Serveer alles dan ook in de bowl apart.

  5. Giet de quinoa af en verdeel over de kommen. Schep een flinke eetlepel guacamole in elke kom, leg de tortillachips erbij, de avocadoplakjes, een flinke schep van de bonenmix, de tomaatjes, eventueel het takje tomaatjes en minimais. Garneer met verse koriander (of wanneer je dat niet lust platte peterselie) en geef er een partje limoen bij om de bowl zelf extra op smaak te brengen. Bestrooi voor wat extra pit met chilivlokken.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST