Croutons

Croutons

Croutons zijn lekker in de salade of als topping op een soep. Ze geven net even een lekkere crunch aan een recept. Zelf croutons maken is echt heel eenvoudig. Je maakt ze van iets oud brood en het is dus het ideale no waste recept. Je kan iedere soort brood gebruiken, oud stokbrood, ciabatta of gewoon een snee brood. En je kan de croutons zowel in de oven als in de pan maken. Handig he!

Kaascroutons maken

Je kan de croutons heel simpel maken met olijfolie, peper en zout. Maar het is ook lekker om knoflook of bijvoorbeeld geraspte Parmezaan toe te voegen. De kaas geeft zoveel extra smaak aan je oude bammetje.

Croutons

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 iets oud brood (bijv, ciabatta, zuurdesem, stokbrood)
  • 1 teentje knoflook
  • Evt. 30 gr geraspte Parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Snijd het brood in blokjes. Doe de olie in een kommetje. Breng op smaak met peper, zout en gehakte knoflook. Voeg de blokjes brood toe en schep om zodat alles een laagje olijfolie heeft.

  3. Oven
    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de broodstukjes op. Garneer eventueel met geraspte Parmezaan. Zet voor 20 minuutjes in de oven tot dat de croutons mooi knapperig en licht bruin zijn.

    Pan
    Verdeel eventueel de geraspte Parmezaan over het brood. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak de croutons in 8 – 10 minuten goudbruin en knapperig.

  4. Je kan de croutons buiten de koelkast ongeveer 3 dagen bewaren.

Croutons

Tags

Basisrecepten Brood en deeg Hollandse recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

28 juni 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in