
Croutons
Croutons zijn lekker in de salade of als topping op een soep. Ze geven net even een lekkere crunch aan een recept. Zelf croutons maken is echt heel eenvoudig. Je maakt ze van iets oud brood en het is dus het ideale no waste recept. Je kan iedere soort brood gebruiken, oud stokbrood, ciabatta of gewoon een snee brood. En je kan de croutons zowel in de oven als in de pan maken. Handig he!
Kaascroutons maken
Je kan de croutons heel simpel maken met olijfolie, peper en zout. Maar het is ook lekker om knoflook of bijvoorbeeld geraspte Parmezaan toe te voegen. De kaas geeft zoveel extra smaak aan je oude bammetje.


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 1 iets oud brood (bijv, ciabatta, zuurdesem, stokbrood)
- 1 teentje knoflook
- Evt. 30 gr geraspte Parmezaan
- 2 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Snijd het brood in blokjes. Doe de olie in een kommetje. Breng op smaak met peper, zout en gehakte knoflook. Voeg de blokjes brood toe en schep om zodat alles een laagje olijfolie heeft.
Oven
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de broodstukjes op. Garneer eventueel met geraspte Parmezaan. Zet voor 20 minuutjes in de oven tot dat de croutons mooi knapperig en licht bruin zijn.Pan
Verdeel eventueel de geraspte Parmezaan over het brood. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak de croutons in 8 – 10 minuten goudbruin en knapperig.Je kan de croutons buiten de koelkast ongeveer 3 dagen bewaren.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan