croutons

Croutons

Croutons zijn lekker in de salade of als topping op een soep. Ze geven net even een lekkere crunch aan een recept. Zelf croutons maken is echt heel eenvoudig. Je maakt ze van iets oud brood en het is dus het ideale no waste recept. Je kan iedere soort brood gebruiken, oud stokbrood, ciabatta of gewoon een snee brood. En je kan de croutons zowel in de oven als in de pan maken. Handig he!

Kaascroutons maken

Je kan de croutons heel simpel maken met olijfolie, peper en zout. Maar het is ook lekker om knoflook of bijvoorbeeld geraspte Parmezaan toe te voegen. De kaas geeft zoveel extra smaak aan je oude bammetje.

Ingredient brood

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 iets oud brood (bijv, ciabatta, zuurdesem, stokbrood)
  • 1 teentje knoflook
  • Evt. 30 gr geraspte Parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Snijd het brood in blokjes. Doe de olie in een kommetje. Breng op smaak met peper, zout en gehakte knoflook. Voeg de blokjes brood toe en schep om zodat alles een laagje olijfolie heeft.

  3. Oven
    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de broodstukjes op. Garneer eventueel met geraspte Parmezaan. Zet voor 20 minuutjes in de oven tot dat de croutons mooi knapperig en licht bruin zijn.

    Pan
    Verdeel eventueel de geraspte Parmezaan over het brood. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Bak de croutons in 8 – 10 minuten goudbruin en knapperig.

  4. Je kan de croutons buiten de koelkast ongeveer 3 dagen bewaren.

croutons

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in