![Baklava](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/04/Baklava-UPK-22-05-APR-BLOGPOST-260.jpg)
Baklava
![Baklava](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/04/Baklava-UPK-22-05-APR-BLOGPOST-279.jpg)
![Baklava](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/04/Baklava-UPK-22-05-APR-BLOGPOST-242.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 16 stukjes
- 1 pak filodeegvellen (8 vellen)
- 100 gr roomboter
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 150 gr pistachenootjes (ongezouten, gepelde + eventueel extra om te garneren)
- 150 gr walnoten
- 2 el kaneel
- 300 gr suiker
- 100 ml honing
- 1 mespuntje zout
- Evt. gedroogde rozenblaadjes (garnering)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Laat de filodeegvellen tussen een vochtige theedoek ontdooien.
Rooster de pistache- en walnoten in een droge koekenpan, doe ze in het hakmolentje van de staafmixer en hak fijn. Meng de kaneel en 50 gram suiker door de noten.
Smelt de boter in een steelpannetje. Vet de ovenschaal in en bekleed de bodem met in totaal 4 laagjes filodeegvellen. Bestrijk iedere laag filodeeg met de gesmolten boter en plak de volgende er dan bovenop. Bestrooi de laatste laag met een deel van de notenmix.
Leg hier wederom 4 laagjes filodeegvellen op. Bestrijk wederom iedere laag met gesmolten boter. Snijd met een scherp mes in stukjes. Zet de baklava in de voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten knapperig en goudbruin.
Maak ondertussen de siroop. Breng in een steelpannetje 250 gram suiker, de honing en 200 ml water aan de kook. Snijd de schil van 1 sinaasappel en leg in de siroop. Kook de siroop in 15-20 minuten in tot een stroperige siroop. Haal de sinsaasappelschillen er uit. Pers de citroen uit en meng het sap samen met een mespuntje zout door de siroop, roer door en laat afkoelen.
Schenk de siroop over de baklava en laat in zijn geheel afkoelen. Garneer eventueel met de gedroogde rozenblaadjes en nog wat fijngehakte pistachenootjes.
![Baklava](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/04/Baklava-UPK-22-05-APR-BLOGPOST-260.jpg)
![Baklava](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2022/04/Baklava-UPK-22-05-APR-BLOGPOST-214.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.