Bieten hummus
Bieten hummus is lekker, gezond en het is een plaatje om te zien. Door de rode biet, krijgt de hummus een mooie roze kleur. De hummus heeft een licht zoete smaak en is super lekker op een crostini, of om een stukje komkommer in te dippen. Het maken van hummus is heel simpel. Al eerder deelden we een naturel hummus en eentje met pesto. Deze hummus met rode biet is al net zo fijn als die andere varianten. We hebben de rode bieten geroosterd in de oven met wat tijm en peper en zout, maar je kan ook gekookte bieten gebruiken.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 bakje
- 2 rode bieten
- 400 gr kikkererwten (uit blik)
- 3 el tahin
- 2 teentjes knoflook
- Sap van een halve citroen
- 0,5 tl komijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de bieten en snijd ze in parten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bietjes hierop. Besprenkel ze met olie, peper en zout en rooster ze in ongeveer 35 minuten gaar op 180 graden. Laat de bieten vervolgens afkoelen.
Meng de afgekoelde bieten met kikkererwten, knoflook, citroensap, tahin en komijn in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.
Breng de bietenhummus eventueel verder op smaak met peper en zout.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in