Charlotte russe
Is deze charlotte russe geen plaatje om te zien? Een charlotte russe is een dessert gemaakt van bavarois, fruit en lange vingers. Het ziet er indrukwekkend uit, maar stiekem is dit charlotte russe recept helemaal niet moeilijk om te maken. Wij vonden het echt een feestje om te maken en lekker dat die is! Eigenlijk is een charlotte russe taart ook nog een best verantwoord nagerecht. Er gaan namelijk helemaal geen kilo’s suiker in!
Charlotte russe dessert
Wij gebruikten voor dit recept verschillende soorten rood fruit, maar je kunt hem natuurlijk ook alleen met aardbeien om frambozen maken. Het lint maakt de charlotte russe helemaal af. Naast dat die functioneel is doordat die lange vingers bij elkaar houdt, ziet het er ook nog eens extra feestelijk uit! Geniet van dit prachtige dessert.
PS probeer ook eens de plaattaart met Zwitserse room en rood fruit.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor de charlotte russe (8 - 12 stukken)
- 1 pak lange vingers
- 500 gr kwark
- 250 ml slagroom
- 500 gr rood fruit
- 50 gr suiker
- 6 blaadjes gelatine
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bekleed een springvorm van 20 centimeter met huishoudfolie of bakpapier. Verdeel de lange vingers over de bodem en tegen de zijkant van de vorm. Zet ze met de gesuikerde kant naar buiten.
Klop de slagroom met de suiker stijf tot yoghurtdikte. Spatel de slagroom door de kwark.
Pureer de helft van het rood fruit glad met een staafmixer. Meng dit door het kwarkmengsel.
Laat de gelatineblaadjes vijf minuten weken in koud water. Laat het vervolgens smelten in een pannetje met een twee eetlepels water en zet het apart tot het iets afgekoeld is.
Spatel de gelatine door het kwarkmengsel en verdeel het mengsel over de taartvorm.
Laat de charlotte russe ongeveer drie uur opstijven in de koelkast. Garneer de charlotte russe met het overgebleven rood fruit en serveer met een mooi lint.
Mocht je eventueel een speciale charlottevorm in huis hebben dan kun je de lange vingers aan de zijkant bij het opstijven overwegen laten en deze op het laatst tegen de taart aanzetten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in