Goulashsoep met rundvlees
Tijdens mijn zwangerschap had ik soms ineens zin in random dingen. Vooral dingen wij vroeger heel vaak aten. Mijn moeder vroeg iedere week wat ze voor ons kon maken en ik hoefde alleen maar een lijstje door te geven. Lief he? Zo kwam ik ineens op goulash uit, zo lekker en ik had het zo lang niet gegeten. Eenmaal weer geproefd was ik weer hooked en dus maakte ik kort daarna deze goulashsoep. Ook zo’n fijne.
Goulashsoep met rundvlees
Goulashsoep is eigenlijk gewoon de verdunde versie van goulash. Ik eet goulash zelf altijd met rijst, maar je kan het ook met aardappelpuree eten. In deze goulashsoep gaat ook rundvlees, dus je moet het ook zo lang stoven. Want alleen dan krijg je lekker zacht en mals rundvlees. Het is dus niet ingewikkeld om te maken, maar je moet wel even geduld hebben. Tip van mij: maak daarom extra veel en vries de rest lekker in. Heb je altijd een lekker soepje achter de hand.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr rundvlees
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 3 vastkokende aardappelen
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
- 2 el bloem
- 1 ltr rundvleesbouillon (van 2 blokjes)
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl karwijzaad
- 2 blaadjes laurier
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Zure room
- Vers gehakte peterselie
- Brood
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd het rundvlees in blokjes van 2 x 2 cm en bestrooi ze met peper, zout en wat bloem. Zorg dat het vlees rondom bedekt is. Bak het vlees rondom bruin in wat olijfolie en haal het vervolgens uit de pan.
Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Fruit ze aan in iets olijfolie. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad bij de uien en bak dit kort mee. Door verhitting ontzuurt de tomatenpuree en wordt de smaak van de specerijen versterkt.
Voeg de runderbouillon, het vlees en de laurier toe. Roer het even door elkaar en doe de deksel op de pan. Snijd de paprika’s en de aardappelen alvast in blokjes.
Laat de goulashsoep minimaal 2 uur stoven, het liefst 3 op een zacht vuur. Kijk tussentijds even of het niet aankoekt en roer het desnoods nog even door elkaar. Voeg 30 minuten voor het einde van de kooktijd de paprika en aardappelen toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Garneer de goulashsoep eventueel met zure room en vers gehakte peterselie. Serveer met brood.
Veelgestelde vragen over dit recept
-
Wat voor soort rundvlees moet ik gebruiken?
Gebruik bij voorkeur runderriblappen of sukadelappen, die worden na het stoven heerlijk mals. Kalfsvlees of rundergehakt kan ook, maar dat geeft een andere structuur.
-
Moet ik de tomatenpuree echt meebakken?
Ja, dat is belangrijk! Door de tomatenpuree kort te bakken, verdwijnt de zure smaak en wordt de soep voller en rijker van smaak.
-
Wanneer voeg ik de paprika en aardappel toe?
Die mogen pas het laatste half uur bij de soep. Zo blijven ze stevig en vallen ze niet uit elkaar tijdens het stoven.
-
Hoe maak ik de soep iets dikker?
Wil je een wat vollere goulashsoep? Laat de soep het laatste half uur zonder deksel pruttelen of voeg een eetlepel maizena toe, opgelost in koud water, en laat dat papje even meesudderen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
