Menu

Thaise noedelssalade met pindadressing

Nou hier ben ik dus echt gek op! Thaise noedelsalade. Waarom het een favoriet is? Ten eerste vind ik alles met noedels en pasta lekker. Verder heeft dit gerecht een hele lekkere romige pindadressing die je door de noedels heen mengt, waardoor elke noedel smaakt naar pindasaus! En als laatste de salade bestaat uit allemaal lekkere knapperige groenten: stukjes paprika, komkommer en mango. Zie dit recept als een basis, je kunt er namelijk zelf nog wat meer groenten aan toevoegen bijvoorbeeld taugé, sperzieboontjes of broccoli. Wat ik ook lekker vind is dat de salade lauwwarm is. De groenten die je toevoegt zijn koud, maar de noedels zijn warm. Wanneer je een voorkeur hebt voor koude noedels dan kan dat ook prima, je laat ze gewoon even afkoelen voordat je de groenten en verse kruiden er doorheen mengt. Wat ik me altijd wel afvraag: is het nou noedelsalade is of noodlesalade is. Maar laten we het houden op noedelsalade.

Wel of geen koriander?

Koriander, het is bij ons thuis altijd een discussiepunt. Ik vind dat het een gerecht meer Aziatisch maakt (wanneer het er bij past). Vroeger heb ik veel reizen gemaakt door Azië en een klein beetje extra koriander, citroen of garnalenpasta kan me echt terugbrengen naar rommelige marktjes en buiten eten op plastic krukjes. Mijn vriend denkt daar heel anders over. Koriander is prima wanneer het de specerijen zijn: het korianderzaad geen probleem. Verse koriander mag zeer beperkt gebruikt worden: het smaakt immers naar zeepsop. Dus daar zit je dan ik wil graag zo’n hele berg er op en mijn vriend wil 3 blaadjes. De oplossing is natuurlijk de kruiden er gewoon op mijn bord er flink opstapelen! Wanneer niemand echt blij wordt van verse koriander? Gebruik dan grof gehakte bladpeterselie, ook lekker!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr noedels
  • 2 rode paprika's
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 2 el sesamzaadjes
  • 4 takjes koriander
  • 4 bosuitjes
  • 2 limoenen
  • Peper en zout naar smaak

Voor de dressing

  • 6 el pindakaas
  • 3 el sojasaus
  • 6 el limoensap
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 8 el water

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de dressing. Snijd de knoflook en gember zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje de pindakaas, sojasaus en limoensap door elkaar. Blijf goed roeren, in het begin denk je dit komt nooit goed, maar dat komt het uiteindelijk wel. Voeg de fijngesneden knoflook en gember toe aan de saus, voeg het water toe (doe dit in delen, bekijk zelf hoeveel water je er aan toe wilt voegen) en breng eventueel extra op smaak met wat zout en peper. Zet even apart. 

  2. Snijd de paprika’s, komkommer en mango in kleine stukjes. Hak de bosui in ringetjes.

  3. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

  4. Schep de dressing door de noedels. Verdeel de komkommer, paprika, bosui en mangostukjes over de noedels. Hak de koriander grof en strooi royaal over de noedels. Bestrooi tot slot met nog wat sesamzaadjes. Halveer de limoenen en geef ze bij de Thaise noedelsalade zodat iedereen zelf het gerecht extra op smaak kan brengen. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.