Menu

Tahini pindasausdip & groenten

Vandaag een leuk receptje voor een dip voor op de borrelplank en een variant die heerlijk is om je rauwe of beetgare groenten in te dippen. Een beetje een 2.0 borrelplank! Lekker en redelijk gezond. Wanneer je echt heel erg streng in de leer bent is deze tahini pindasausdip natuurlijk niet helemaal gezond, vanwege de pindakaas. Maar het gaat er om dat je lekker veel groenten knabbelt waar je normaal misschien een handje chips zou pakken. Je kunt je eigen favoriete groenten kiezen. Ben je gek op komkommer, worteltjes of bloemkoolroosjes? Alles kan, de groenten uit dit recept zijn eigenlijk meer ter inspiratie.

Lekker snel gemaakt

Ik maak deze dip heel snel in het hakmolentje van de staafmixer, binnen 5 minuten heb je de dip gemaakt. Dan ligt het er er een beetje aan welke groenten je kiest. Wanneer ze een beetje voorgekookt moeten worden ben je natuurlijk iets langer bezig dan wanneer je komkommers, radijsjes en snackpaprika’s gebruikt. Op sommige foto’s zie je ook wat andere leuke borrelhapjes. Samen vormen ze een gezondere borrelplank. Samen met deze tahini pindasausdip kun je ook de broccolipizza slices maken en de falafel en tomatensausdip.

4-6 personen

Ingrediënten

  • 3 el tahinipasta
  • 3 el pindakaas
  • 1 tl sojasaus
  • 1 bos bospeentjes
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijsjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 100 gr bimi
  • 1 tl sesamzaadjes

Zo maak je het

  1. Doe de pindakaas, sojasaus samen met de tahini in het hakmolentje van de staafmixer en mix tot er een smeuïge dip ontstaat.

  2. Maak de groenten schoon. Maak de bospeentjes schoon en halveer grotere. Snijd de komkommer in plakjes of gebruik snackkomkommertjes. Maak radijsjes schoon en halveer de bleekselderij en snijdt ze in wat kleiner stukken.

  3. Wanneer je bimi bij de dip serveert, kook hem dan kort beetgaar. Het is wel lekker wanneer hij niet slap is. 

  4. Doe de dip in een mooi bakje en bestrooi met sesamzaadjes. Zet op een plank of groot bord en leg de groenten er omheen. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.