Tahini pindasausdip & groenten
Vandaag een leuk receptje voor een dip voor op de borrelplank en een variant die heerlijk is om je rauwe of beetgare groenten in te dippen. Een beetje een 2.0 borrelplank! Lekker en redelijk gezond. Wanneer je echt heel erg streng in de leer bent is deze tahini pindasausdip natuurlijk niet helemaal gezond, vanwege de pindakaas. Maar het gaat er om dat je lekker veel groenten knabbelt waar je normaal misschien een handje chips zou pakken. Je kunt je eigen favoriete groenten kiezen. Ben je gek op komkommer, worteltjes of bloemkoolroosjes? Alles kan, de groenten uit dit recept zijn eigenlijk meer ter inspiratie.
Lekker snel gemaakt
Ik maak deze dip heel snel in het hakmolentje van de staafmixer, binnen 5 minuten heb je de dip gemaakt. Dan ligt het er er een beetje aan welke groenten je kiest. Wanneer ze een beetje voorgekookt moeten worden ben je natuurlijk iets langer bezig dan wanneer je komkommers, radijsjes en snackpaprika’s gebruikt. Op sommige foto’s zie je ook wat andere leuke borrelhapjes. Samen vormen ze een gezondere borrelplank. Samen met deze tahini pindasausdip kun je ook de broccolipizza slices maken en de falafel en tomatensausdip.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten
- 3 el tahinipasta
- 3 el pindakaas
- 1 tl sojasaus
- 1 bos bospeentjes
- 1 komkommer
- 1 bosje radijsjes
- 3 stengels bleekselderij
- 100 gr bimi
- 1 tl sesamzaadjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de pindakaas, sojasaus samen met de tahini in het hakmolentje van de staafmixer en mix tot er een smeuïge dip ontstaat.
Maak de groenten schoon. Maak de bospeentjes schoon en halveer grotere. Snijd de komkommer in plakjes of gebruik snackkomkommertjes. Maak radijsjes schoon en halveer de bleekselderij en snijdt ze in wat kleiner stukken.
Wanneer je bimi bij de dip serveert, kook hem dan kort beetgaar. Het is wel lekker wanneer hij niet slap is.
Doe de dip in een mooi bakje en bestrooi met sesamzaadjes. Zet op een plank of groot bord en leg de groenten er omheen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in