Vijgentaartje met blauwe kaas

Dit vijgentaartje met blauwe kaas is makkelijk om te maken, maar ziet er wel heel feestelijk uit. Perfect als voorgerecht voor het (kerst)diner of als borrelhapje of gerechtje bij de brunch. Vijgen zijn bijna het hele jaar leverbaar, maar volop aanwezig in de maanden augustus tot en met oktober. Het zoetige van de vijg combineert goed met het zoutige, pittige van de blauwe kaas. Ben je geen fan van blauwe kaas? Je kunt ook geitenkaas of feta gebruiken.

Hartig recept met vijgen

Dit taartje is een lekker hartig recept met vijgen. Probeer ook eens onze plaattaart met vijgen en geitenkaas. Ook een aanrader. Of maak een lekkere salade caprese, maar dan met vijgen in plaats van met tomaat. Ben je meer een zoetekauw? Vijgen zijn ook uitermate geschikt voor bereiding in zoete gerechten. Onze vijgentaart met hazelnoten is daar een goed voorbeeld van.

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 geklutste eidooier
  • 4 vijgen
  • 100 gr blauwe kaas
  • Handje walnoten
  • 1 el honing
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

  2. Laat het bladerdeeg ontdooien en plak 2 plakjes aan elkaar met een beetje water. Vouw de randjes om, zodat er een mooi taartje ontstaat. Prik gaatjes in het deeg met een vork.

  3. Snij de vijgen in plakken en leg deze op het bladerdeeg.

  4. Verkruimel de blauwe kaas over de vijgen.

  5. Verdeel wat walnoten over het taartje en besprenkel het met een beetje honing.

  6. Bestrijk de randen van het taartje met de eidooier.

  7. Bak de vijgentaartjes in ongeveer 15 – 20 minuten af.

ingredient kaas

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in