Chocolade spoon
Ziet zo’n chocolade spoon er niet te leuk uit? De choc spoon is heel gemakkelijk om te maken en ziet er echt fantastisch uit. Dat maakt van warme chocolademelk drinken een feestje! Want wie is er niet dol op warme chocolademelk? Pure verwennerij als het buiten koud en guur is. Je doet de chocolade melk sticks in warme of opgeklopte melk en klaar is je eigengemaakte chocolademelk. Je kan met de hot choc spoon eindeloos variëren met smaken. Gebruik je creativiteit en maak vooral wat je zelf het lekkerst vindt. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te geven!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8 stuks
- 100 gr witte, melk en/of pure chocolade
- Diverse versiersels
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Smelt au bain-marie of in de magnetron witte, melk en/of pure chocolade. Als je de magnetron gebruikt, moet je goed opletten dat de chocola niet verbrandt. Je kan de chocola het beste per 10 seconden smelten, dan even doorroeren en eventueel nog een keer terug in de magnetron zetten.
Houdt iets van chocolade achter. Die voeg je toe aan de warme gesmolten chocolade. De koude chocolade zorgt dat de temperatuur iets daalt en je een mooie glanzende choco overhoudt.
Leg een vel bakpapier klaar en een stapel (houten) lepels. Doop de lepels in de chocola en strijk ze aan de onderkant iets af. Leg ze op het bakpapier en versier ze met lekkere en leuke versiersels.
Laat de chocolade spoon ongeveer 3 uur drogen en verpak ze eventueel in een leuk zakje met een strikje erom!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in