Vijgentaartje met blauwe kaas

Vijgentaartje met blauwe kaas

Ben je niet zo’n kokkin maar wil je wel de show stelen tijdens de kerstdagen? Dan is dit voorgerecht echt iets voor jou. Het vijgentaartje is super makkelijk om te maken,  maar het ziet er wel stunning uit. De ohh’s en ahh’s zullen je om de oren vliegen. Vanwege de ingrediënten heeft het een hoog culi gehalte. Als je niet zo van blauwe kaas houdt, kan je ook geitenkaas of fetakaas gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen
8 plakjes bladerdeeg
1 geklutste eidooier
4 vijgen
100 gr blauwe kaas
Handjevol walnoten
Lepel honing

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien en plak 2 plakjes aan elkaar met een beetje water. Vouw de randjes om, zodat er een mooi taartje ontstaat. Prik gaatjes in het deeg met een vork.

Snij de vijgen in plakken en leg deze op het bladerdeeg.

Verkruimel de blauwe kaas over de vijgen.

Verdeel wat walnoten over het taartje en besprenkel het met een beetje honing.

Bestrijk de randen van het taartje met de eidooier.

Bak de taartjes in ongeveer 15 – 20 minuten af.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Kerst Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)

10 december 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in