Vijgentaartje met blauwe kaas

Vijgentaartje met blauwe kaas

Ben je niet zo’n kokkin maar wil je wel de show stelen tijdens de kerstdagen? Dan is dit voorgerecht echt iets voor jou. Het vijgentaartje is super makkelijk om te maken,  maar het ziet er wel stunning uit. De ohh’s en ahh’s zullen je om de oren vliegen. Vanwege de ingrediënten heeft het een hoog culi gehalte. Als je niet zo van blauwe kaas houdt, kan je ook geitenkaas of fetakaas gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen
8 plakjes bladerdeeg
1 geklutste eidooier
4 vijgen
100 gr blauwe kaas
Handjevol walnoten
Lepel honing

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien en plak 2 plakjes aan elkaar met een beetje water. Vouw de randjes om, zodat er een mooi taartje ontstaat. Prik gaatjes in het deeg met een vork.

Snij de vijgen in plakken en leg deze op het bladerdeeg.

Verkruimel de blauwe kaas over de vijgen.

Verdeel wat walnoten over het taartje en besprenkel het met een beetje honing.

Bestrijk de randen van het taartje met de eidooier.

Bak de taartjes in ongeveer 15 – 20 minuten af.

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Kerst Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in