Vijgentaartje met blauwe kaas
Dit vijgentaartje met blauwe kaas is makkelijk om te maken, maar ziet er wel heel feestelijk uit. Perfect als voorgerecht voor het (kerst)diner of als borrelhapje of gerechtje bij de brunch. Vijgen zijn bijna het hele jaar leverbaar, maar volop aanwezig in de maanden augustus tot en met oktober. Het zoetige van de vijg combineert goed met het zoutige, pittige van de blauwe kaas. Ben je geen fan van blauwe kaas? Je kunt ook geitenkaas of feta gebruiken.
Hartig recept met vijgen
Dit taartje is een lekker hartig recept met vijgen. Probeer ook eens onze plaattaart met vijgen en geitenkaas. Ook een aanrader. Of maak een lekkere salade caprese, maar dan met vijgen in plaats van met tomaat. Ben je meer een zoetekauw? Vijgen zijn ook uitermate geschikt voor bereiding in zoete gerechten. Onze vijgentaart met hazelnoten is daar een goed voorbeeld van.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 8 plakjes bladerdeeg
- 1 geklutste eidooier
- 4 vijgen
- 100 gr blauwe kaas
- Handje walnoten
- 1 el honing
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Laat het bladerdeeg ontdooien en plak 2 plakjes aan elkaar met een beetje water. Vouw de randjes om, zodat er een mooi taartje ontstaat. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
Snij de vijgen in plakken en leg deze op het bladerdeeg.
Verkruimel de blauwe kaas over de vijgen.
Verdeel wat walnoten over het taartje en besprenkel het met een beetje honing.
Bestrijk de randen van het taartje met de eidooier.
Bak de vijgentaartjes in ongeveer 15 – 20 minuten af.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in