Mijn favorieten #2: date middag met Maurits en eetbare bloemen
Yes het is weer tijd voor deel 2 van “mijn favorieten”. Dankjewel voor jullie leuke reacties op de vorige editie. Ook deze keer heb ik weer veel leuke dingen ontdekt, geproefd en gedaan. En die deel ik natuurlijk graag met jullie! Komen ze.
Ontdekking: Eetbare bloemen van Look and Taste
Ontbijten met bloemen, kan dat? yes dat kan. Al kan ik er wel meteen bij vertellen dat het niet echt vullend is. De eetbare bloemen van Look & Taste zijn er vooral om een gerecht op te fleuren. Gooi ze bijvoorbeeld eens door een salade, of leg ze op een vers gebakken taart. Maar niet alleen de looks zijn prachtig, ze hebben ook smaak. Niet allemaal evenveel, maar bijvoorbeeld de Oxalis smaakt echt naar frisse Granny Smith en de Oost Indische kers is lekker pittig. Deze bloemen zijn onbespoten en daarom kan je ze eten, dit geldt dus niet voor alle bloemen. Je kunt ze kopen bij de Intratuin. Ik heb ze inmiddels in de tuin staan en ga er binnenkort wat leuks mee maken.
Eetbare bloemen, Look & Taste, verkrijgbaar bij Intratuin
Webshop – Handgemaakt brood
Goed brood, daar kan ik geen genoeg van krijgen. Ik baal altijd als mijn korst niet knapperig is, of de croissants weer taai en niet flaky zijn. Daar is nu verandering in gekomen. De webshop van Handgemaakt brood is sinds kort ook voor consumenten geopend. Dus gewoon voor jou en mij. Hier vind je de lekkerste ambachtelijke broden uit heel Europa. Knapperig desembrood, 100% spelt volkoren brood dat toch luchtig is, Couronne en ambachtelijk stokbroden. En de enige echte croissants, zoals ze ook in Frankrijk smaken. Het brood wordt bevroren geleverd op do, vrij en za. Je kunt het meteen in de vriezer gooien of laten ontdooien en afbakken in de oven. Ik heb al van alles geproefd en ben echt fan.
Handgemaakt brood, levering op do, vrij en za in heel Nederland
Moment: Datemiddag met Maurits op Taste of Amsterdam
De afgelopen twee jaren moest ik Taste overslaan, dus des te meer zin had ik in deze editie. Ik was uitgenodigd voor een perstour en ben daar samen met Maurits naartoe gegaan. Toch leuk als ik mijn werk zo met privé kan combineren. Het leuke van een perstour is dat je misschien dingen proeft, die je anders niet zou kiezen. Zo dronk ik Gulpener bier dat bevroren is geweest, at ik Wagyu frikandellen bij Taiko en kookte ik samen met Maurits in de Neff keuken. Erg leuk en gezellig. Wat ik ook altijd leuk vind aan Taste is de producentenmarkt, je ontdekt altijd nieuwe producten en het is leuk om oude bekenden tegen te komen. Volgend jaar ben ik hopelijk weer van de partij.
Taste of Amsterdam, check de website voor meer info
Foodpost: Vegan ijs
Komt ze alweer aanzetten met vegan ijs. Ja maar deze is ook echt lekker. Ik ben geen vegan, maar wel een enorme ijsliefhebber dus zodra er ijs te proeven valt, sta ik vooraan. Dit ijs wordt gemaakt door Perfect World en het is Low Cal ijs, zonder toegevoegde suikers. Het is gezoet met stevia en dit kan een vrij sterke smaak hebben, toch proef je het hier niet terug (pluspunt). Door het gebruik van noten en kokosmelk heeft het toch een romige structuur. Het is verkrijgbaar in 3 smaken, Pistache, Vanille-Frambozen en mijn favo de Double Chocolat Chip met echte vegan chocolade stukjes. Je kunt het kopen bij de Jumbo. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Perfect world ijs, 500 ml €4,99 verkrijgbaar bij Jumbo
Hotspot: Stach in Haarlem
Ik ben al jaren fan van Stach, ik ging er eerst apart voor naar Amsterdam. Toen er een vestiging in Overveen kwam, was ik daar vaak te vinden. Maar nu hebben we sindskort ook een Stach in Haarlem. Op de Botermarkt. Superfijn want je scoort hier hele lekkere dingen. Sowieso ben ik dol op hun chocolade (vooral die met pindakaas). Maar ook de maaltijden zijn lekker. Je kan er ook ter plekke een broodje eten (met smashed avocado of spicy tuna bijvoorbeeld). Of een koffietje drinken met een taartje on the side. We zullen er binnenkort nog wat meer over vertellen in een hotspot artikel. Maar hij mag eigenlijk niet ontbreken in mijn favorieten lijstje.
Stach, Botermarkt, Haarlem
Dit waren ze de favorieten voor deze maand. Heb jij nog leuke food ontdekkingen gedaan? Laat het dan weten in de comments.
Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in