Mijn favorieten #2: date middag met Maurits en eetbare bloemen

Yes het is weer tijd voor deel 2 van “mijn favorieten”. Dankjewel voor jullie leuke reacties op de vorige editie. Ook deze keer heb ik weer veel leuke dingen ontdekt, geproefd en gedaan. En die deel ik natuurlijk graag met jullie! Komen ze.

Ontdekking: Eetbare bloemen van Look and Taste
eetbare bloemen

Ontbijten met bloemen, kan dat? yes dat kan. Al kan ik er wel meteen bij vertellen dat het niet echt vullend is. De eetbare bloemen van Look & Taste zijn er vooral om een gerecht op te fleuren. Gooi ze bijvoorbeeld eens door een salade, of leg ze op een vers gebakken taart. Maar niet alleen de looks zijn prachtig, ze hebben ook smaak. Niet allemaal evenveel, maar bijvoorbeeld de Oxalis smaakt echt naar frisse Granny Smith en de Oost Indische kers is lekker pittig. Deze bloemen zijn onbespoten en daarom kan je ze eten, dit geldt dus niet voor alle bloemen. Je kunt ze kopen bij de Intratuin. Ik heb ze inmiddels in de tuin staan en ga er binnenkort wat leuks mee maken.

Eetbare bloemen, Look & Taste, verkrijgbaar bij Intratuin

Webshop – Handgemaakt brood
handgemaakt brood

Goed brood, daar kan ik geen genoeg van krijgen. Ik baal altijd als mijn korst niet knapperig is, of de croissants weer taai en niet flaky zijn. Daar is nu verandering in gekomen. De webshop van Handgemaakt brood is sinds kort ook voor consumenten geopend. Dus gewoon voor jou en mij. Hier vind je de lekkerste ambachtelijke broden uit heel Europa. Knapperig desembrood, 100% spelt volkoren brood dat toch luchtig is, Couronne en ambachtelijk stokbroden. En de enige echte croissants, zoals ze ook in Frankrijk smaken. Het brood wordt bevroren geleverd op do, vrij en za. Je kunt het meteen in de vriezer gooien of laten ontdooien en afbakken in de oven. Ik heb al van alles geproefd en ben echt fan.

Handgemaakt brood, levering op do, vrij en za in heel Nederland

Moment: Datemiddag met Maurits op Taste of Amsterdam

De afgelopen twee jaren moest ik Taste overslaan, dus des te meer zin had ik in deze editie. Ik was uitgenodigd voor een perstour en ben daar samen met Maurits naartoe gegaan. Toch leuk als ik mijn werk zo met privé kan combineren. Het leuke van een perstour is dat je misschien dingen proeft, die je anders niet zou kiezen. Zo dronk ik Gulpener bier dat bevroren is geweest, at ik Wagyu frikandellen bij Taiko en kookte ik samen met Maurits in de Neff keuken.  Erg leuk en gezellig. Wat ik ook altijd leuk vind aan Taste is de producentenmarkt, je ontdekt altijd nieuwe producten en het is leuk om oude bekenden tegen te komen. Volgend jaar ben ik hopelijk weer van de partij.

Taste of Amsterdam, check de website voor meer info

 

Foodpost: Vegan ijs
vegan ijs

Komt ze alweer aanzetten met vegan ijs. Ja maar deze is ook echt lekker. Ik ben geen vegan, maar wel een enorme ijsliefhebber dus zodra er ijs te proeven valt, sta ik vooraan. Dit ijs wordt gemaakt door Perfect World en het is Low Cal ijs, zonder toegevoegde suikers. Het is gezoet met stevia en dit kan een vrij sterke smaak hebben, toch proef je het hier niet terug (pluspunt). Door het gebruik van noten en kokosmelk heeft het toch een romige structuur. Het is verkrijgbaar in 3 smaken, Pistache, Vanille-Frambozen en mijn favo de Double Chocolat Chip met echte vegan chocolade stukjes. Je kunt het kopen bij de Jumbo. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Perfect world ijs, 500 ml €4,99 verkrijgbaar bij Jumbo

Hotspot: Stach in Haarlem
stach haarlem
Ik ben al jaren fan van Stach, ik ging er eerst apart voor naar Amsterdam. Toen er een vestiging in Overveen kwam, was ik daar vaak te vinden. Maar nu hebben we sindskort ook een Stach in Haarlem. Op de Botermarkt. Superfijn want je scoort hier hele lekkere dingen. Sowieso ben ik dol op hun chocolade (vooral die met pindakaas). Maar ook de maaltijden zijn lekker. Je kan er ook ter plekke een broodje eten (met smashed avocado of spicy tuna bijvoorbeeld). Of een koffietje drinken met een taartje on the side. We zullen er binnenkort nog wat meer over vertellen in een hotspot artikel. Maar hij mag eigenlijk niet ontbreken in mijn favorieten lijstje.

Stach, Botermarkt, Haarlem

Dit waren ze de favorieten voor deze maand. Heb jij nog leuke food ontdekkingen gedaan? Laat het dan weten in de comments.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in