Menu

Mijn favorieten #1 Vegan ijsjes & mijn eerste moederdag

Ik heb een nieuwe rubriek bedacht, in “Mijn favorieten” deel ik eens in de maand mijn 5 favorieten met jullie. Dit kan van alles zijn. Van een favoriete aankoop, een heel mooi moment, iets lekkers dat ik gegeten heb, een hotspot die ik heb ontdekt of bijvoorbeeld een hebbeding dat ik met jullie wil delen. Niet perse foodgerelateerd dus, al zijn veel van mijn favoriete dingen en momenten toch eetbaar, dus je zal toch wel vaak foodiedingen voorbij zien komen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Bij deze mijn eerste 5 favo’s van de afgelopen tijd.

Foodpost – Coco Frostick ijsjes van Abbot Kinney’s
vegan ijs

Er is één ding wat ik nooit kan weerstaan en dat is ijs. Echt ik ben daar zo dol op! Ik kies bijna altijd voor roomijs smaken zoals malaga, snickers, tiramisu of yoghurtijs. Maar nu kreeg ik per foodpost iets nieuws binnen. Vegan ijsjes van Abbot Kinneys. Wauw! Nu vind ik sowieso de kokosyoghurt van hun al erg lekker, maar daar hebben ze nu dus ook ijsjes van gemaakt. Met een laagje chocolade er omheen. Net een Magnum maar dan lichter en ook frisser door de yoghurtachtige smaak. Zelfs de chocolade is vegan, dus deze Coco Frostick is perfect voor mensen die geen koemelk verdragen en of vegan eten. En ook voor alle andere liefhebbers van lekkere ijsjes.

De Coco Frosticks kan je kopen bij EkoPlaza, Marqt en andere biowinkels voor €5,99 (3 st.).

Moment – Mijn eerste moederdag

Ik heb toch een paar keer een hint aan Maurits gegeven want het zou toch niet gebeuren dat mijn eerste moederdag vergeten zou worden. Haha. Nou gelukkig is dit niet gebeurd. Mijn grootste cadeau is natuurlijk Merlijn. Wat ben ik ontzettend blij met dit lieve jongetje en ook heel dankbaar dat hij er is. Het ging niet vanzelf, maar dat ben ik allemaal weer vergeten. Hij is ontzettend lief en vrolijk en ook al zet hij ’s nachts nog steeds de boel op stelten, ik ben iedere ochtend weer de gelukkigste vrouw op aarde als ik hem uit zijn bedje haal. Hij verrijkt mijn leven, laat een gewone zondag nooit meer een gewone zondag zijn en hij heeft mij laten inzien wat het allerbelangrijkste is in het leven. Liefde! Ik kreeg een heel mooi knutselwerk van Merlijn en een heel diner in cadeaubonnen. Zo verwend!

Docu – True stories Avicii

En nu iets van een heel ander kaliber. Niet foodgerelateerd, maar wel een docu die veel indruk op mij heeft gemaakt. Iedereen heeft het nieuws wel meegekregen dat Avicci was overleden. Ik kon het niet bevatten, zo jong. Maar heel eerlijk ik had er ook niet meteen een gezicht bij. Ik kende zijn muziek wel, wie niet? ik heb daar regelmatig op staan springen. Maar ik wist niet dat Tim Bergling de man achter Avicci was. Toch was ik getriggerd om de docu True Stories over hem te kijken en nadat ik die gezien had ging Tim niet meer uit mijn hoofd. Hij had een gezicht gekregen. Te laat. Ik vind het verschrikkelijk dat zo’n jongen niet in bescherming is genomen tegen zichzelf. Dat zijn druk om te werken, presteren groter was dan zijn eigen welzijn. En dat niemand heeft gezegd, nu is het genoeg. Voordat ik teveel prijsgeef, aan het einde van de docu leek het hem goed te gaan. Hij was gestopt met touren en ging alleen nog muziek maken. Helaas kwam dit toch te laat.

Docu True stories, Avicci, te zien op Netflix

Uit Pauline’s keuken mijlpaal

Inmiddels heb ik al in heel veel media gestaan, toch blijft het bijzonder. In de maand mei werk ik samen met het AD. Iedere zaterdag staat er een recept in de krant, het bijbehorende magazine en op de website van het AD. De krant wordt ook in verschillende regio’s verspreid. Ik kreeg allemaal leuke reacties van jullie.  Superleuk!

AD, iedere zaterdag een UPK proof recept

Hotspot – Tijn Akersloot

 

Zodra het strandseizoen weer begint, ben ik bij Tijn te vinden. Het blijft gewoon mijn favoriete plek in Zandvoort. Het eten is er altijd goed. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch en diner en je kan van de BBQ mee eten. Ik vind hun salades altijd heel lekker (ik at deze keer een salade met fregola, burrata en vijgen), maar ook de pizza’s uit de houtoven en de burgers van de BBQ zijn heerlijk. Het terras is heel erg groot en dat is fijn. Omdat het bijna de laatste strandtent op het rijtje is, vind je hier ook wat minder toeristen. Ook een pluspunt. Eigenlijk zou ik deze plek voor mijzelf moeten houden. Maar doorvoor is hij echt te leuk.

Tijn Akersloot, Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort

Vinden jullie deze rubriek leuk? Laat het weten in de comments, want dan houden we hem erin.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Pauline
  27 mei 2018 om 08:37

  Wat leuk om te horen! Dankjewel!

 • Maartje
  26 mei 2018 om 09:24

  Hele leuke nieuwe rubriek! Ik zie hem bij verschillende bloggers voorbij komen, en vind het leuk om te zien hoe iedereen er zijn eigen draai aan geeft. Als geboren Haarlemmer ook groot fan de pannenkoeken van Onder de Platanen en Boerderij Zorgvrij.

 • Annika
  16 mei 2018 om 09:35

  Er zit Frozen kokosyoghurt in, chocolade, rietsuiker en rijststroop. Dus denk dat je goed zit! :)

 • Annika
  16 mei 2018 om 09:33

  Ja dat lijkt me ook zo leuk! Nog even geduld voordat Lasse zelf aan de knutsel kan ;)

 • Annika
  16 mei 2018 om 09:32

  Ja het is een heerlijk plekje! Sorry ;)

 • Anja Scholma
  14 mei 2018 om 22:00

  Weer leuk om te lezen, weer helemaal op de hoogte!!!! Dank je!!!

 • Ina
  14 mei 2018 om 18:55

  Ik sta versteld van de 'strandtent' Tijn. Dan waren de strandtentjes in 'mijn tijd' wel heel wat eenvoudiger! Zeker het menu: broodje kaas of ei, met koffie of appelsap. Daar bleef het wel bij. En dan had je natuurlijk altijd de poffertjes tent. :)

 • Carla Vellinga
  14 mei 2018 om 12:41

  Zijn die heerlijke ijsjes ook glutenvrij?

 • Maike - Kook Gewoon
  14 mei 2018 om 10:47

  Leuk hoor je nieuwe rubriek en erg fijn en praktisch dat je er alle kanten mee op kunt. Lekker mee doorgaan dus. Zo'n eerste moederdag is zo bijzonder! Ik heb er als moeder nu zelf al heel wat mee mogen maken, maar de zelf geknutselde cadeautjes en handgeschreven briefjes van mijn dochters blijven ieder jaar heel bijzonder!

 • Linda Peek
  14 mei 2018 om 09:24

  Oh Pau, nu heb je ons favoriete strandtentje verklapt.... Ik kom er al sinds ik een klein meisje was. Ik kom er niet graag als het bloedheet is, maar wel in het voor en of naseizoen. En juist ook in de winter als het koud is. We hebben er twee weken geleden nog mijn vaders verjaardag gevierd..

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.