Eitje in brood

Eitje in brood gebakken (video)

Dit recept voor een eitje in brood gebakken met ham en huttenkäse komt misschien wel precies op het juiste moment. De paasdagen staan immers voor de deur. Weet je nog niet wat je wilt maken? Dit eitje in brood is zo klaar en de presentatie is superleuk. Perfect voor bij het paasontbijt of de brunch. En dat is toch wat ik het liefste doe met Pasen. Lekker uitgebreid ontbijten of lunchen. Tegenwoordig maken de supermarkten er een soort tweede kerst van met gourmetschalen en een overdaad aan speciale paasproducten. Heel eerlijk?  Voor mij hoeft dat niet zo..Ik vind het al leuk genoeg om gezellig met elkaar te ontbijten of te brunchen.

Hebben jullie al leuke plannen voor de paasdagen? Hopelijk is het net zo zonnig als de dag waarop ik dit schrijf en kunnen we volop genieten van het lekkere weertje. Ik ga in ieder geval lekker brunchen en kan niet wachten om dit eitje in brood weer te maken. Pauline laat in de video zien hoe eenvoudig het is. Enjoy watching en alvast hele fijne paasdagen!

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten per st.
1 plakje brood (1 cm dik)
1 ei
Peper en zout
1 el huttenkäse
1 plakje beenham
Peterselie
Klontje boter

Zo maak je het
Verhit een klontje boter in de pan.

Snijd een plak brood van ongeveer 1 cm dik.

Steek met een ronde uitsteker een rondje uit het brood.

Leg het brood in de pan. Draai hem even om. Breek boven het gat een eitje.

Breng het ei op smaak met peper en zout

Na een paar minuten is het broodje met ei klaar. Leg eventueel een deksel op de pan, dan stolt het ei sneller.

Haal de broodjes uit de pan. Beleg de broodjes gevuld met ei met een plakje ham en wat huttenkäse.

Garneer de broodjes tot slot met wat peterselie.

Eitje in brood

Eitje in brood

Eitje in brood

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in