Menu
Eitje-in-brood-3-3.jpg

Eitje in brood gebakken (video)

Dit recept voor een eitje in brood gebakken met ham en huttenkäse komt misschien wel precies op het juiste moment. De paasdagen staan immers voor de deur. Weet je nog niet wat je wilt maken? Dit eitje in brood is zo klaar en de presentatie is superleuk. Perfect voor bij het paasontbijt of de brunch. En dat is toch wat ik het liefste doe met Pasen. Lekker uitgebreid ontbijten of lunchen. Tegenwoordig maken de supermarkten er een soort tweede kerst van met gourmetschalen en een overdaad aan speciale paasproducten. Heel eerlijk?  Voor mij hoeft dat niet zo..Ik vind het al leuk genoeg om gezellig met elkaar te ontbijten of te brunchen.

Hebben jullie al leuke plannen voor de paasdagen? Hopelijk is het net zo zonnig als de dag waarop ik dit schrijf en kunnen we volop genieten van het lekkere weertje. Ik ga in ieder geval lekker brunchen en kan niet wachten om dit eitje in brood weer te maken. Pauline laat in de video zien hoe eenvoudig het is. Enjoy watching en alvast hele fijne paasdagen!

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten per st.
1 plakje brood (1 cm dik)
1 ei
Peper en zout
1 el huttenkäse
1 plakje beenham
Peterselie
Klontje boter

Zo maak je het
Verhit een klontje boter in de pan.

Snijd een plak brood van ongeveer 1 cm dik.

Steek met een ronde uitsteker een rondje uit het brood.

Leg het brood in de pan. Draai hem even om. Breek boven het gat een eitje.

Breng het ei op smaak met peper en zout

Na een paar minuten is het broodje met ei klaar. Leg eventueel een deksel op de pan, dan stolt het ei sneller.

Haal de broodjes uit de pan. Beleg de broodjes gevuld met ei met een plakje ham en wat huttenkäse.

Garneer de broodjes tot slot met wat peterselie.

Eitje in brood

Eitje in brood

Eitje in brood

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan