zuurkooltaart

Zuurkoolpastei

Ik had nog filodeeg en ricotta over van de tiropita’s en een restje zuurkool van de broodjes braadworst. Weggooien is zonde, dus flanste ik binnen no time deze zuurkoolpastei in elkaar. Ik heb een streng no waste beleid in mijn keuken. Op een kookdag koken en fotograferen Annika en ik zo’n 8 recepten voor de blog. Vaak heb je van alles een beetje nodig. Met de restjes verzin ik dan altijd weer wat nieuws, zoals deze filodeegtaart. Restjes groente en kaas kan je altijd goed verwerken in een hartige taart. Hartige taart is mijn GoTo “no waste” gerecht.

Ik voegde nog wat bacon toe en ananas. Ik ben #teamananas en ben er dol op in warme gerechten. Dit geldt niet voor iedereen, dus je kunt het ook gemakkelijk weglaten. Net als de bacon trouwens als je deze taart liever vega wilt houden. Ik denk wel dat dit mijn laatste winterse recept is van het seizoen. Alhoewel, dit filodeegtaartje is vrij licht, maar zuurkool is echt winters.  Ik ben echt toe aan voorjaarsgroentes zoals spinazie en verse erwtjes. Nu maar hopen dat de weergoden daar net zo over denken, want ik kan niet meer wachten tot ik het terras weer op mag.

zuurkoolpasteizuurkooltaart met ananas

Ingrediënten voor 4 personen
3 grote vellen filodeeg
4 eieren
200 gr ricotta
250 gr zuurkool
75 gr bacon
60 gr ananas
50 gr oude kaas
1 tl kerriepoeder
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de bacon goudbruin in een pan. Laat het iets uitlekken op keukenpapier.

Klop de eieren los met de ricotta en breng dit op smaak met peper en zout.

Neem een groot vel filodeeg en vet deze in met olijfolie en plak het tweede vel er boven op. Vet ook deze in met iets olijfolie (gesmolten boter kan ook) en plak het derde vel er boven op. Leg dit in een ingevette ovenschaal of springvorm (23 cm).

Verdeel de zuurkool over het filodeeg. Breng dit op smaak met iets peper en zout en de kerriepoeder.

Verdeel de ananas en de bacon over de zuurkoolpastei.

Giet het ei- ricottamengsel er overheen. Garneer de zuurkooltaart met de geraspte kaas.

Vouw de punten filodeeg naar binnen en bestrijk de bovenkant nogmaals met olijfolie.

Bak de zuurkoolpastei in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Serveer meteen of bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

zuurkoolpasteizuurkoolpasteizuurkooltaart met ananas

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in