Menu
zuurkoolpastei-6.jpg

Zuurkoolpastei

Ik had nog filodeeg en ricotta over van de tiropita’s en een restje zuurkool van de broodjes braadworst. Weggooien is zonde, dus flanste ik binnen no time deze zuurkoolpastei in elkaar. Ik heb een streng no waste beleid in mijn keuken. Op een kookdag koken en fotograferen Annika en ik zo’n 8 recepten voor de blog. Vaak heb je van alles een beetje nodig. Met de restjes verzin ik dan altijd weer wat nieuws, zoals deze filodeegtaart. Restjes groente en kaas kan je altijd goed verwerken in een hartige taart. Hartige taart is mijn GoTo “no waste” gerecht.

Ik voegde nog wat bacon toe en ananas. Ik ben #teamananas en ben er dol op in warme gerechten. Dit geldt niet voor iedereen, dus je kunt het ook gemakkelijk weglaten. Net als de bacon trouwens als je deze taart liever vega wilt houden. Ik denk wel dat dit mijn laatste winterse recept is van het seizoen. Alhoewel, dit filodeegtaartje is vrij licht, maar zuurkool is echt winters.  Ik ben echt toe aan voorjaarsgroentes zoals spinazie en verse erwtjes. Nu maar hopen dat de weergoden daar net zo over denken, want ik kan niet meer wachten tot ik het terras weer op mag.

zuurkoolpasteizuurkooltaart met ananas

Ingrediënten voor 4 personen
3 grote vellen filodeeg
4 eieren
200 gr ricotta
250 gr zuurkool
75 gr bacon
60 gr ananas
50 gr oude kaas
1 tl kerriepoeder
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de bacon goudbruin in een pan. Laat het iets uitlekken op keukenpapier.

Klop de eieren los met de ricotta en breng dit op smaak met peper en zout.

Neem een groot vel filodeeg en vet deze in met olijfolie en plak het tweede vel er boven op. Vet ook deze in met iets olijfolie (gesmolten boter kan ook) en plak het derde vel er boven op. Leg dit in een ingevette ovenschaal of springvorm (23 cm).

Verdeel de zuurkool over het filodeeg. Breng dit op smaak met iets peper en zout en de kerriepoeder.

Verdeel de ananas en de bacon over de zuurkoolpastei.

Giet het ei- ricottamengsel er overheen. Garneer de zuurkooltaart met de geraspte kaas.

Vouw de punten filodeeg naar binnen en bestrijk de bovenkant nogmaals met olijfolie.

Bak de zuurkoolpastei in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Serveer meteen of bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

zuurkoolpasteizuurkoolpasteizuurkooltaart met ananas

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan