Menu

Winter bbq #3 – Broodje braadworst met zuurkool

Een broodje braadworst met zuurkool, I love it! Soms vind ik de meest simpele gerechten het lekkerst. Dat geldt ook voor dit broodje braadworst met zuurkool. Wij aten hem bij de winterbarbecue. Dit is alweer het derde recept wat we delen in de winterbarbecue serie. Vorige week deelden we het recept van de gepofte aardappels en ook de warme appelcider is al voorbij gekomen. Volgende week staat er een superlekker toetje op het menu, maar nu is eerst dit broodje braadworst aan de beurt.

Braadworst is perfect om klaar te maken op de barbecue. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon bakken in de koekenpan, maar door de barbecue krijgen ze die typische, lekkere rooksmaak waar ik zo dol op ben. En hoe leuk is het om dit te serveren bij een winterbarbecue? Je kunt allerlei toppings klaarzetten, zoals gebakken uitjes, augurken, de zuurkool en een lekkere mosterdmayo. Vervolgens kan iedereen zijn eigen broodje bouwen. Ik vind dat altijd gezellig en lekker ongedwongen. Daar hou ik van en dat past ook wel een beetje bij de barbecue sfeer.

Nog even een tip van mij! Is dit nou een favoriet recept van je of wil je het later nog even bekijken? Klik dan op het hartje rechtsboven in. Zo sla je dit recept op in jouw lijstje met favorieten. Je kunt het eventueel ook toevoegen aan je persoonlijke weekmenu, handig he? Zo hoef je nooit meer te zoeken naar dat ene recept, maar vind je met één klik op de knop alles makkelijk terug.

Broodje braadworst met zuurkool

Ingrediënten voor 4 personen
4 pistoletjes
4 braadworsten
150 gr zuurkool
2 el mayo
2 tl fijne mosterd
4 el gebakken uitjes
Plakjes augurk

Zo maak je het 
Verhit de barbecue tot een temperatuur van 200 graden Celsius.

Leg de braadworsten op het barbecuerooster. Grill ze aan alle kanten 8-10 minuten boven directe hitte. Hou het deksel van de barbecue zoveel mogelijk gesloten.

Doe de zuurkool in een gietijzeren pan en en verwarm dit op de barbecue. Je kunt het boven directe hitte verwarmen.

Snijd de pistoletjes in. Doe wat van de zuurkool tussen het broodje en leg de braadworst erop.

Maak een mosterdmayo door 2 eetlepels mayonaise te mengen met 2 theelepels fijne mosterd.

Garneer de broodjes braadworst met gebakken uitjes, plakjes augurk en de mosterdmayonaise.

Broodje braadworst met zuurkool

Broodje braadworst met zuurkool

Broodje braadworst met zuurkool

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

5 reacties

 • Wim Hendriks
  18 november 2017 om 15:31

  Ga straks de braadworst met zuurkool maken , vindt het een heel leuk en makkelijk recept alvast bedankt en eet smakelijk voor straks.

 • Pauline
  23 januari 2017 om 12:49

  Dankjewel :)

 • heidi
  22 januari 2017 om 09:46

  Wat ziet der deze gerecht er super lekker uit.

 • Daniëlle
  22 januari 2017 om 07:41

  Braadworst bedoel ik natuurlijk!

 • Daniëlle
  22 januari 2017 om 07:40

  Heerlijk! Ik vind een broodje broodworst ook altijd lekker. De foto's zijn ook weer prachtig!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.