stoofperen salade

Stoofpeer salade met geitenkaas

Begin je kerstdiner licht met deze stoofpeer salade met geitenkaas. De combinatie van de kruidige zoete stoofpeer is heel lekker met het frisse van de geitenkaas. De zoute prosciutto maakt het helemaal af. Wil je deze salade als lunch serveren, gebruik dan een dubbele hoeveelheid peertjes en een dubbele hoeveelheid rucola. Trouwens ook een fijne manier om leftover stoofpeertjes te gebruiken.

Stoofperen salade voor iedereen

Je kunt de stoofperen stoven in rode wijn. Liever alcoholvrij?, gebruik dan wat bessensap. Doe er een kaneelstokje en nog een paar andere smaakmakers erbij en klaar ben je. Je kunt de peertjes ook prima de dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in hun vocht in de koelkast. De volgende dag zijn ze alleen maar lekkerder geworden.

peren voor stoofpeertjes
stoofpeer salade

Ingrediënten voor 4 personen

Stoofperen

  • 4 stoofperen
  • 0,5 sinaasappel
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml water
  • 1 el suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 st. kruidnagel

Verder

  • 85 gr rucola
  • 1 kleine rode ui
  • 70 gr granaatappelpitjes
  • 125 gr Prosciutto
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 40 gr walnoten

Dressing

  • 2 el balsamico-azijn
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl honing
  • Chilivlokken en zeezout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de peren, verwijder eventueel het klokhuis vanaf de onderkant met een appelboor. Zorg ervoor dat de peer heel blijft.

  2. Zet een pan op het vuur met het water, de rode wijn, de kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker. Schil de helft van de sinaasappel (alleen het oranje gedeelte) en voeg de schil bij de peren. Stoof de peren op een laag vuur in ongeveer 2 uur gaar. Laat afkoelen in het vocht.

  3. Klop een dressing van de Balsamico azijn, de honing en 3 el olijfolie. Breng op smaak met chilivlokken en zeezout.

  4. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Verdeel de dressing over de sla.

  5. Leg op ieder bordje een stoofpeer. Verdeel de Prosciutto in roosjes rondom de peer. Verkruimel de geitenkaas over de salade. Verdeel de walnoten, granaatappel en rode ui over de salade.

    Garneer de stoofpeer salade met een extra drizzle van de dressing.

salade stoofpeer
kerst salade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten