Pittige noedels met garnalen
Houd je van noedels? Dan vind je deze pittige noedels met garnalen vast ook lekker. We serveren ze koud in de vorm van een noedelsalade. Lekker makkelijk! Deze zomerse garnalensalade is supersnel klaar als je voorgekookte garnalen gebruikt. Maar je kan ook de bbq aansteken en de garnalen hierop grillen. Lekker met een dressing van hoisin en sriracha. Voor een extra Aziatische tintje voegen we Thaise basilicum toe, dat smaakt een beetje naar anijs. Kan je die niet vinden, gebruik dan gewone basilicum of wat blaadjes munt. Yum!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr noedels
- 300 gr gekookte garnalen of gamba's
- 100 gr groene asperges
- 150 gr watermeloen
- 100 gr sojaboontjes
- 125 gr zeewiersalade
- 1 komkommer
- 3 el hoisinsaus
- 2 el sriracha saus (of naar smaak )
- 4 takjes Thaise basilicum (of gewone basilicum)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking
Snijd de asperges in met een fijnschiller of kaasschaaf in dunne lange repen. Hak de watermeloen en komkommer in blokjes van ongeveer 1-1,5 centimeter.
Giet de noedels af en meng de hoisinsaus door de noedels, schep de groene asperges, garnalen, komkommer en watermeloen er door. Verdeel de noedels over een mooie saladeschaal, leg de sojaboontjes en zeewiersalade er bij en drizzle de srirachasaus er over en versier met blaadjes basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in