
Pittige noedels met garnalen
Houd je van noedels? Dan vind je deze pittige noedels met garnalen vast ook lekker. We serveren ze koud in de vorm van een noedelsalade. Lekker makkelijk! Deze zomerse garnalensalade is supersnel klaar als je voorgekookte garnalen gebruikt. Maar je kan ook de bbq aansteken en de garnalen hierop grillen. Lekker met een dressing van hoisin en sriracha. Voor een extra Aziatische tintje voegen we Thaise basilicum toe, dat smaakt een beetje naar anijs. Kan je die niet vinden, gebruik dan gewone basilicum of wat blaadjes munt. Yum!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr noedels
- 300 gr gekookte garnalen of gamba's
- 100 gr groene asperges
- 150 gr watermeloen
- 100 gr sojaboontjes
- 125 gr zeewiersalade
- 1 komkommer
- 3 el hoisinsaus
- 2 el sriracha saus (of naar smaak )
- 4 takjes Thaise basilicum (of gewone basilicum)
Zo maak je het
Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking
Snijd de asperges in met een fijnschiller of kaasschaaf in dunne lange repen. Hak de watermeloen en komkommer in blokjes van ongeveer 1-1,5 centimeter.
Giet de noedels af en meng de hoisinsaus door de noedels, schep de groene asperges, garnalen, komkommer en watermeloen er door. Verdeel de noedels over een mooie saladeschaal, leg de sojaboontjes en zeewiersalade er bij en drizzle de srirachasaus er over en versier met blaadjes basilicum.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan