Review: Pizzasteen
Vorig jaar heb ik de Weber barbecue voor jullie getest. Ik had daarbij ook een pizzasteen ontvangen. En velen van jullie hadden verzocht om een review van de pizzasteen. Helaas was het er afgelopen zomer niet meer van gekomen, maar ik hou me aan mijn woord. Dus toen het laatst eindelijk lekker weer was in Nederland, toverde ik meteen de pizzasteen tevoorschijn. Ik was zelf ook wel heel erg benieuwd hoe de pizzasteen zou bevallen. Zal een pizza op de barbecue net zo lekker worden als in een steenoven? In dit artikel deel ik mijn ervaringen met de pizzasteen.
De pizzasteen die ik heb getest is van Weber. Deze is onder andere verkrijgbaar bij Fonq. Aan de zijkanten van de steen zit een handige beugel, zodat je de steen eenvoudig op de barbecue kan leggen. De steen moet voor het eerste gebruik afgespoeld worden met warm water.
Voor het bakken van een pizza op de bbq is het van belang dat de barbecue goed heet wordt. De temperatuur moet minimaal 250 graden zijn. Op mijn barbecue zit een handige temperatuur meter, waarmee je dit goed in de gaten kan houden. Toch was dit de grootste uitdaging. Op een gegeven moment liep de temperatuur van de barbecue terug en kwam het niet meer boven de 250 graden. Dit is iets wat ik nog onder de knie moet krijgen.
Ik had in de middag een pizzadeeg voorbereid. Mijn favoriete pizza is met tomaat, mozzarella en parmaham. Dus die keuze was snel gemaakt. Tijd om de pizzasteen uit te testen.
De pizzasteen moet warm zijn op het moment dat je de pizza erop legt. Leg de pizzasteen tijdig op de barbecue, zodat deze voorverwarmt. Wacht totdat de temperatuur de 250 graden aantikt en leg dan de pizza op de steen. Om te voorkomen dat het pizzadeeg blijft plakken aan de pizzasteen kun je wat maismeel of polenta op de steen strooien. Vervolgens bak je de pizza in 5 tot 10 minuten af. Hierbij hou je het deksel van de barbecue gesloten.
Zodra de pizza op de steen ligt, ruik je de lekkere geur van een pizza in een steenoven. Het resultaat is verrassend goed. De bodem is lekker knapperig, precies zoals het moet zijn. De pizza smaakt net zo goed als een echte steenoven pizza. Ik ben enthousiast! Als je de temperatuur van de barbecue rond de 250 graden kan houden, kun je een perfecte pizza bakken op de barbecue. Bij mij was de tweede pizza iets minder geslaagd, maar dat kwam door de temperatuur van de barbecue en niet door de pizzasteen. Hier moet je dus wel op letten. Ik kan de pizzasteen aan iedereen aanraden, want je bakt er echt lekkere pizza’s mee op de barbecue. Ik ga de steen zeker vaker gebruiken.
Wat
Weber pizzasteen
Prijs en verkrijgbaarheid
€ 53,90,- bij Fonq
Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.
Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in