review weber

Review Weber Master Touch

Ik ben dol op barbecuen! Eigenlijk vind ik het heel jammer dat het maar een paar keer per jaar lukt om te gaan barbecuen, maar dat is nu eenmaal zo in ons koude kikkerlandje. Ik probeer in ieder geval zo vaak als kan de barbecue aan te zetten in de zomer. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet zo heel goed in ben, maar daar wordt aan gewerkt. Het gaat ook een beetje om de gezelligheid toch?

review weber

Nu ik eindelijk een tuin heb, wil ik ook graag een wat meer professionele barbecue. Eén met een wat groter formaat en meer mogelijkheden. Ik ben gevallen voor de Weber Master Touch barbecue en ben erg enthousiast over deze witte parel in mijn tuin.

Ik heb de Weber Master Touch GBS Edition, een hele mond vol, uitvoerig getest.  Deze barbecue voldoet meteen aan één van mijn criteria, het formaat van het rooster is voldoende groot. Hij heeft een doorsnee van 57 cm, genoeg ruimte om voor meerdere mensen een lekker stukje vlees te bereiden.

review weber

Ik ben ook een sucker voor mooie vormgeving. Deze barbecue voldoet daar aan. Het is een ronde bol, wat naast mooi ook nog eens functioneel is. Door het ronde deksel wordt de warmte namelijk vastgehouden. Het model is robuust en je kan hem eenvoudig verplaatsen met de twee wielen die er aan zitten. Er zijn meerdere kleuren verkrijgbaar, ik heb zelf de ivory kleur gekozen.

review weber

Je kan heel veel met deze barbecue. Je kan bijvoorbeeld indirect grillen, waardoor je de barbecue als oven kan gebruiken. En ingrediënten langzaam kunt garen (slow roast). Er zijn ook verschillende accessoires verkrijgbaar, zoals een pizzasteen. Deze heb ik ook, maar moet ik nog uittesten. Zouden jullie hier een review van willen zien?

review weber

Wat ik ook ontzettend handig vind, is de temperatuurmeter op het deksel. Zo kan je precies zien hoe heet de barbecue is en weet je dus wanneer je het vlees, of vis op de grill kan leggen. Een deel van het rooster kan je tijdens het barbecuen omhoog halen, waardoor je eenvoudig houtskool aan kan vullen. Onder aan de barbecue zit een schuif mechanisme. Met 1 beweging verwijder je het as uit de barbecue, dit wordt opgevangen in de as-pan. Het is dus eenvoudig schoon te maken, I like!

review weber

Kortom, ik ben erg tevreden over deze barbecue. Hij voldoet aan mijn verwachtingen en heeft veel pluspunten, zoals de vormgeving, de robuustheid, de diverse mogelijkheden en het eenvoudige reinigingssysteem. Ik hoop dat ik hem deze zomer vaak kan gebruiken, alleen nog even mijn barbecue skills verbeteren. Oefening baart kunst toch?

Wat

Weber Master Touch

Gebruik

Barbecue, uit te breiden met diverse accessoires

Bestellen

Prijs € 299,- bij fonQ.nl

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in