Menu

Review Weber Master Touch

Ik ben dol op barbecuen! Eigenlijk vind ik het heel jammer dat het maar een paar keer per jaar lukt om te gaan barbecuen, maar dat is nu eenmaal zo in ons koude kikkerlandje. Ik probeer in ieder geval zo vaak als kan de barbecue aan te zetten in de zomer. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet zo heel goed in ben, maar daar wordt aan gewerkt. Het gaat ook een beetje om de gezelligheid toch?

review weber

Nu ik eindelijk een tuin heb, wil ik ook graag een wat meer professionele barbecue. Eén met een wat groter formaat en meer mogelijkheden. Ik ben gevallen voor de Weber Master Touch barbecue en ben erg enthousiast over deze witte parel in mijn tuin.

Ik heb de Weber Master Touch GBS Edition, een hele mond vol, uitvoerig getest.  Deze barbecue voldoet meteen aan één van mijn criteria, het formaat van het rooster is voldoende groot. Hij heeft een doorsnee van 57 cm, genoeg ruimte om voor meerdere mensen een lekker stukje vlees te bereiden.

review weber

Ik ben ook een sucker voor mooie vormgeving. Deze barbecue voldoet daar aan. Het is een ronde bol, wat naast mooi ook nog eens functioneel is. Door het ronde deksel wordt de warmte namelijk vastgehouden. Het model is robuust en je kan hem eenvoudig verplaatsen met de twee wielen die er aan zitten. Er zijn meerdere kleuren verkrijgbaar, ik heb zelf de ivory kleur gekozen.

review weber

Je kan heel veel met deze barbecue. Je kan bijvoorbeeld indirect grillen, waardoor je de barbecue als oven kan gebruiken. En ingrediënten langzaam kunt garen (slow roast). Er zijn ook verschillende accessoires verkrijgbaar, zoals een pizzasteen. Deze heb ik ook, maar moet ik nog uittesten. Zouden jullie hier een review van willen zien?

review weber

Wat ik ook ontzettend handig vind, is de temperatuurmeter op het deksel. Zo kan je precies zien hoe heet de barbecue is en weet je dus wanneer je het vlees, of vis op de grill kan leggen. Een deel van het rooster kan je tijdens het barbecuen omhoog halen, waardoor je eenvoudig houtskool aan kan vullen. Onder aan de barbecue zit een schuif mechanisme. Met 1 beweging verwijder je het as uit de barbecue, dit wordt opgevangen in de as-pan. Het is dus eenvoudig schoon te maken, I like!

review weber

Kortom, ik ben erg tevreden over deze barbecue. Hij voldoet aan mijn verwachtingen en heeft veel pluspunten, zoals de vormgeving, de robuustheid, de diverse mogelijkheden en het eenvoudige reinigingssysteem. Ik hoop dat ik hem deze zomer vaak kan gebruiken, alleen nog even mijn barbecue skills verbeteren. Oefening baart kunst toch?

Wat

Weber Master Touch

Gebruik

Barbecue, uit te breiden met diverse accessoires

Bestellen

Prijs € 299,- bij fonQ.nl

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

12 reacties

 • BBQ Bastard
  24 juni 2015 om 10:23

  Je hebt er in ieder geval al een zeer mooie te pakken! Die pizza steen moet je zeker eens uitproberen! Daar kan je echt wel lekkere pizza's mee maken! Ik heb er zelf ook al verschillende gemaakt op mijn Weber (47 cm) voor ik mijn Black Bastard had. Ik zie dat je de sear grate nog niet gebruikte voor je burgers? Dat kan misschien ook wel een leuke aanvulling zijn (net als de wokpan, roken, ...) en voor je het weet wordt het een kleine verslaving en heb je er het hele jaar door plezier aan :). Je kan er echt verschillende kanten mee uit!

  @Lotte: niet mee inzitten met dat proper houden! De warmte doet zijn ding wel ;-).

 • Annika
  13 juni 2015 om 14:19

  Ja mij ook, ik ga de pizzasteen zeker reviewen!

 • Annika
  13 juni 2015 om 14:18

  Oke, klinkt goed! Naar aanleiding van alle reacties zal ik de pizzasteen ook zeker gaan reviewen!

 • Ans
  12 juni 2015 om 11:23

  Wat een mooie barbecue! Wij hebben sinds een paar jaar een Weber barbecue, iets minder luxe ha ha. Ik had hem gekocht als cadeau voor mijn vriend maar meestal ben ik er zelf mee aan het experimenteren. Vorig weekend een pizza steen gekocht en direct getest. Super lekkere pizza's en leuk om een keer iets anders klaar te maken.

 • Jolanda Schuur
  12 juni 2015 om 09:36

  Hoi, Wij hebben al jaren een Weber. Wij gebruiken hem het hele jaar door. Ook in de winter kun je heel makkelijk bbq-en, zeker omdat er een deksel op zit. Ook een rollade doet het heel goed. Indirect bbq-en is een uitkomst. Sinds we dat doen is het bbq-en anders geworden. We gooien hem niet meer helemaal vol met vlees en vis maar we koken erop. Hamburgers, zalmpakketjes, aardappeltjes met knoflook en rozemarijn, biefstukken, groentes alles kan. Echt heel erg lekker.
  Weber heeft ook een site waar veel op staat. En er zijn Weber kookboeken waar alles instaat over indirect bbq-en en ook recepten, mocht dat nodig zijn...... Wij sparen voor een nieuwe want wij hebben er nog één zonder temperatuur meter. Tot die tijd gaan we lekker door met deze. Ik ben nu al weer op zoek naar wat lekkers voor van het weekeind. Volgende boek Paulines bbq recepten.........?!
  Veel plezier en eet smakelijk

 • Pauline
  11 juni 2015 om 21:36

  Ja die heb ik wel eens voorbij zien komen idd.

 • Margot
  11 juni 2015 om 14:00

  Klinkt goed! Ik bbq eigenlijk niet vaak, maar toevallig afgelopen weekend wel.

 • Ingrid
  11 juni 2015 om 13:26

  wij hebben de baby blauwe. Heb je al gehoord van de barabiku pizza ring? Echt iets om te proberen als je pizza's wilt maken en het staat ook heel stoer!

 • Kate
  11 juni 2015 om 10:32

  Wat een toffe BBQ! Ben zeker benieuwd naar een review van de pizzasteen. Lijkt mij zo gaaf om een pizza van de BBQ te toveren.

 • Lotte
  11 juni 2015 om 08:31

  Wat een mooierd! Echt een stukje design in de tuin..maar jeetje wel heel besmettelijk denk ik? Ik ben zo iemand die het schoonmaken er een beetje bij zou laten zitten. Oeps. Daarom bbq ik ook op simpele bbqtjes.
  Over de Weber hoor ik meer enthousiaste verhalen! Ik ben ook wel benieuwd naar een pizzasteen review:) Schijnen er lekker te worden op de weber.

 • Joyce
  11 juni 2015 om 08:14

  Waauw, wat een leuke barbecue! Het lijkt me veel handiger dan een normale, basic uitvoering en hij is nog mooi ook! :)

 • Monique
  11 juni 2015 om 06:53

  Wij hebben al jaren een Weber, de kleinere uitvoering van 47 cm in het zwart, en oh wat is ie geweldig. Vlees, vis, brood, mais, groente, aardappelen, alles gaat erop. Maar deze is wel heel erg mooi. En ik ben erg benieuwd naar de pizzasteen. Veel plezier ervan en hopelijk mag je hem vaak gebruiken!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.