fbpx
Menu

Review: Pizzasteen

Vorig jaar heb ik de Weber barbecue voor jullie getest. Ik had daarbij ook een pizzasteen ontvangen. En velen van jullie hadden verzocht om een review van de pizzasteen. Helaas was het er afgelopen zomer niet meer van gekomen, maar ik hou me aan mijn woord. Dus toen het laatst eindelijk lekker weer was in Nederland, toverde ik meteen de pizzasteen tevoorschijn. Ik was zelf ook wel heel erg benieuwd hoe de pizzasteen zou bevallen. Zal een pizza op de barbecue net zo lekker worden als in een steenoven? In dit artikel deel ik mijn ervaringen met de pizzasteen.

Review pizzasteen

De pizzasteen die ik heb getest is van Weber. Deze is onder andere verkrijgbaar bij Fonq. Aan de zijkanten van de steen zit een handige beugel, zodat je de steen eenvoudig op de barbecue kan leggen. De steen moet voor het eerste gebruik afgespoeld worden met warm water.

Voor het bakken van een pizza op de bbq is het van belang dat de barbecue goed heet wordt. De temperatuur moet minimaal 250 graden zijn. Op mijn barbecue zit een handige temperatuur meter, waarmee je dit goed in de gaten kan houden. Toch was dit de grootste uitdaging. Op een gegeven moment liep de temperatuur van de barbecue terug en kwam het niet meer boven de 250 graden. Dit is iets wat ik nog onder de knie moet krijgen.

Review pizzasteen

Ik had in de middag een pizzadeeg voorbereid. Mijn favoriete pizza is met tomaat, mozzarella en parmaham. Dus die keuze was snel gemaakt. Tijd om de pizzasteen uit te testen.

De pizzasteen moet warm zijn op het moment dat je de pizza erop legt. Leg de pizzasteen tijdig op de barbecue, zodat deze voorverwarmt. Wacht totdat de temperatuur de 250 graden aantikt en leg dan de pizza op de steen. Om te voorkomen dat het pizzadeeg blijft plakken aan de pizzasteen kun je wat maismeel of polenta op de steen strooien. Vervolgens bak je de pizza in 5 tot 10 minuten af. Hierbij hou je het deksel van de barbecue gesloten.

Zodra de pizza op de steen ligt, ruik je de lekkere geur van een pizza in een steenoven. Het resultaat is verrassend goed. De bodem is lekker knapperig, precies zoals het moet zijn. De pizza smaakt net zo goed als een echte steenoven pizza. Ik ben enthousiast! Als je de temperatuur van de barbecue rond de 250 graden kan houden, kun je een perfecte pizza bakken op de barbecue. Bij mij was de tweede pizza iets minder geslaagd, maar dat kwam door de temperatuur van de barbecue en niet door de pizzasteen. Hier moet je dus wel op letten. Ik kan de pizzasteen aan iedereen aanraden, want je bakt er echt lekkere pizza’s mee op de barbecue. Ik ga de steen zeker vaker gebruiken.

Review pizzasteen

Wat
Weber pizzasteen

Prijs en verkrijgbaarheid
€ 53,90,- bij Fonq

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

17 reacties

  • Olga van Kleef
    25 juli 2019 om 19:36

    Jaaaaa, supergoed gelukt met mijn pizzasteen op de barbecue!

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 juli 2019 om 11:58

    Leuk om te horen.

    Beantwoorden
  • Emmy
    29 oktober 2017 om 10:56

    Hoe leg je het natte deeg met pizza vulling op die hete steen zonder dat het uit elkaar valt

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 oktober 2017 om 16:54

    Met een pizzaplaat! Of gebruik een bord oid met wat bakpapier

    Beantwoorden
  • Hanneke
    28 april 2016 om 22:35

    Ik heb de pizzasteen al meer dan 10 jaar, en gebruik hem altijd in de oven. Deze zomer ga ik het zeker in de BBQ proberen, leuk idee! Ik vind deze wel heel duur, bij het Kruidvat zijn ze af en toe voor een klein prijsje te koop.

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 mei 2016 om 19:01

    Hij kan idd ook goed in de oven.

    Beantwoorden
  • Monique
    28 april 2016 om 21:20

    Kun je de steen ook gebruiken op een gas bbq??

    Beantwoorden
  • Eveliene
    28 april 2016 om 13:47

    Ik gebruik de pizzasteen altijd in de oven op 250 graden. Werkt ook prima!

    Beantwoorden
  • Alie
    28 april 2016 om 13:43

    Ziet er lekker uit ! Leuk om zo een pizza te maken.
    Bezorg je ook aan huis ?

    Beantwoorden
  • Margot
    28 april 2016 om 09:46

    Die pizza ziet er wel erg lekker uit! Leuk om dat zo op de bbq te kunnen maken.

    Beantwoorden
  • gerhilde maakt
    28 april 2016 om 09:03

    Dat ziet er zo leuk uit! Al lijkt het mij inderdaad wel moeilijk om de temperatuur goed te houden.

    Beantwoorden
  • Annika
    28 april 2016 om 09:25

    Ja klopt. Ik heb begrepen dat je met speciale kokos briketten de temperatuur langer hoog kan krijgen.

    Beantwoorden
  • Simon
    30 april 2016 om 07:49

    Klopt nirt helemaal! Je kan idd de temperatuur langer "hoog" houden maar nooit zo hoog als houtskool. 250 is eigenlikk al boven zinn maximum. En met lang wordt ren paar uur bedoeld wat voor pizza niet nodig is. Best houtskool gebruiken ;) wel mooie pizza! Niet eenvoudig!

    Beantwoorden
  • Su
    28 april 2016 om 08:12

    Is die pizzasteen ook te gebruiken op een Weber gasbbq?

    Beantwoorden
  • Nadine Chmilewski
    15 mei 2018 om 13:23

    Ja hoor geen probleem Zolang er maar een deksel op je barbecue zit

    Beantwoorden
  • Jaimyskitchen
    28 april 2016 om 08:05

    Jammiiieee!
    Wil ook eens een pizzasteen proberen!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    28 april 2016 om 07:50

    Die pizza ziet er heerlijk uit! Ideaal om ze op de barbecue te kunnen bakken.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen