Scones
Scones zijn echt goddelijk! Helemaal als ze net uit de oven komen. Zelf scones maken is heel leuk om te doen en ook nog eens helemaal niet moeilijk. Aan dit scones recept voegden we wat karnemelk toe. Deze zorgt ervoor dat de scones extra luchtig rijzen. Hou je niet zo van karnemelk? Vervang deze dan voor gewone melk, maar voeg dan ook één eetlepel citroensap aan het deeg toe.
Scones met clotted cream
Scones zijn het lekkerst met wat erop! Wij serveren ze met clotted cream en zelfgemaakte jam, maar ook een lemon curd is er heerlijk bij. Scones zijn vaak een onderdeel van een high tea, maar zijn ook erg lekker als brunchgerecht. Wat dacht je van scones met paasontbijt? Eerst samen scones bakken en dan met de hele familie ervan smullen!
Scones zijn vaak een onderdeel van een high tea, maar zijn ook erg lekker als brunchgerecht of gewoon los bij een kopje thee!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 scones
- 400 gr bloem
- 200 ml karnemelk
- 150 gr roomboter
- 50 gr kristalsuiker
- 1 zakje bakpoeder (16 gram)
- 2 eieren
- Snufje zout
Lekker met
- Clotted cream
- Jam of lemon curd
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Doe de bloem, de suiker, de bakpoeder en een snufje zout in een grote kom. Meng het geheel goed. Je kunt overigens het deeg van de scones met de keukenmachine maken, maar ook prima met de hand.
Snijd de boter in kleine stukjes. Voeg de boter aan de bloem toe en wrijf de stukjes boter tussen de vingers. Werk met grote slagen zodat het deeg veel lucht opneemt. Het mengsel moet kruimelig zijn geworden.
Maak een kuiltje in het midden en giet er beetje bij beetje de melk in. Voeg ook een van de eieren toe. Werk intussen vanuit de rand van de kom met je handen de bloem erdoorheen. Kneed het geheel goed en maak een bal van het deeg. Het deeg moet soepel zijn en niet te plakkerig. Gebruik anders nog wat bloem.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dikte. Steek er rondjes uit van 5 – 6 cm en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de scones met het overige losgeklopte ei.
Bak de scones in de voorverwarmde oven ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze samen met clotted cream en een (zelfgemaakte) jam of lemon curd.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in