boerenkoolpesto

Boerenkoolpesto

Jarenlang heb ik een boerenkool trauma gehad, iets met een kerstdiner op de basisschool. Don’t ask! Maar nu is het één van mijn lievelingsgroentes. Waarom? Nou dat zal ik je vertellen, boerenkool is super veelzijdig. Je kunt er een ouderwetse stamppot van maken (iets wat ik nog steeds niet aandurf), je kunt het wokken, in een smoothie gooien maar je kunt er ook pesto van maken. Yes! Boerenkoolpesto is superlekker. Wel is het belangrijk dat je een jonge boerenkool gebruikt. Deze blaadjes zijn wat fijner van structuur en perfect voor in de pesto. Wil je toch liever de grove versie gebruiken, dan adviseer ik je om de boerenkool even kort te stomen.

Net als bij een gewone pesto voeg ik pijnboompitjes en Parmezaan toe.  In plaats van pijnboompitjes zou je ook walnoten kunnen gebruiken. Voor wat extra frisheid voeg ik citroensap toe. Deze pesto is heerlijk in de pasta maar kan ook prima op een stukje brood. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

boerenkoolpesto

Ingrediënten voor 1 pot vol
2 handjes jonge boerenkool
40 gr Parmezaan
30 gr pijnboompitten
1 teentje knoflook
Kneepje citroensap
Peper en zout
Olijfolie (ongeveer 4 – 5 el)

Zo maak je het
Maal alle ingrediënten fijn in een keukenmachine. Begin met 4 el olijfolie. Is het mengsel nog te dik voeg dan wat extra olijfolie toe.

Breng de boerenkoolpesto verder op smaak met peper en zout en eventueel wat extra citroensap.

Je kunt de pesto ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

boerenkoolpesto

boerenkoolpesto

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Boerenkool Pesto Gezonde recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in