
Witlofsalade met appel
Houd je van witlof? Dan vind je deze witlofsalade met appel en honing mosterddressing vast ook heel lekker. Wil je het bord extra mooi opmaken dan kan je de blaadjes ook heel laten. Dan ziet het er meteen heel fancy uit. Door iets meer aandacht aan de presentatie te besteden krijg je meteen het restaurantgevoel. Witlof is van nature vrij bitter van smaak, daarom voegen we lekkere frisse en zoete smaken toe zoals appel en rozijnen. De pecannoten geven een lekkere crunch. En de blauwe kaas geeft de salade lekker veel pit. Houd je niet van blauwe kaas, dan is feta ook lekker. Erg lekker in combinatie met gegrilde kip en krieltjes uit de oven.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 stronkjes witlof
- 2 appels
- 1 rode ui
- 80 gr blauwe kaas
- 40 gr pecannoten
- 40 gr rozijnen
- 2 tl honing
- 1 el mosterd
- 3 el mayonaise
- 1 el witte wijnazijn
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwijder het kontje van de witlof en snijd deze doormidden. Verwijder de harde kern die je onderaan de stronk vindt. Snijd de witlof in lange dunne repen.
Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de appel in blokjes. Hak de noten grof. Voeg dit samen met de rozijnen bij de witlof. Verkruimel de blauwe kaas over de salade.
Maak de dressing. Meng de mayonaise met de witte wijn azijn, de honing en de mosterd. En verdeel dit over de witlofsalade.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan