Witlofsalade met appel
Houd je van witlof? Dan vind je deze witlofsalade met appel en honing mosterddressing vast ook heel lekker. Wil je het bord extra mooi opmaken dan kan je de blaadjes ook heel laten. Dan ziet het er meteen heel fancy uit. Door iets meer aandacht aan de presentatie te besteden krijg je meteen het restaurantgevoel. Witlof is van nature vrij bitter van smaak, daarom voegen we lekkere frisse en zoete smaken toe zoals appel en rozijnen. De pecannoten geven een lekkere crunch. En de blauwe kaas geeft de salade lekker veel pit. Houd je niet van blauwe kaas, dan is feta ook lekker. Erg lekker in combinatie met gegrilde kip en krieltjes uit de oven.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 stronkjes witlof
- 2 appels
- 1 rode ui
- 80 gr blauwe kaas
- 40 gr pecannoten
- 40 gr rozijnen
- 2 tl honing
- 1 el mosterd
- 3 el mayonaise
- 1 el witte wijnazijn
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwijder het kontje van de witlof en snijd deze doormidden. Verwijder de harde kern die je onderaan de stronk vindt. Snijd de witlof in lange dunne repen.
Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de appel in blokjes. Hak de noten grof. Voeg dit samen met de rozijnen bij de witlof. Verkruimel de blauwe kaas over de salade.
Maak de dressing. Meng de mayonaise met de witte wijn azijn, de honing en de mosterd. En verdeel dit over de witlofsalade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in