Clotted cream
Clotted cream eten ze in Engeland veelal bij de scones. Het liefst samen met een lekkere dot (zelfgemaakte) jam er nog eens op. Clotted cream is een ingedikte roomsoort bestaande uit 55% vet. Je kunt het in een potje kopen, maar is niet altijd even goed verkrijgbaar. Je kunt clotted cream daarom het makkelijkst zelf maken.
Clotted cream recept
Dit recept voor clotted cream maken we van gelijke delen slagroom en mascarpone. Een clotted cream recept kunnen we het eigenlijk geen eens noemen, want clotted cream maken is echt zo gepiept. Enjoy, want de combinatie van scones met de clotted cream en een lekkere jam is echt goddelijk!
PS je kunt clotted cream ook goed serveren bij een appelcrumble als alternatief voor ijs of slagroom.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor een pot clotted cream
- 125 gr mascarpone
- 125 ml slagroom
Lekker met
- Scones
- Jam of lemon curd
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Klop de slagroom stijf en klop de mascarpone los.
Spatel vervolgens voorzichtig de slagroom door de mascarpone en dan is je clotted cream klaar. Spatel vooral niet te hard, want anders wordt de clotted cream te dun.
- Serveer de clotted cream bij scones met een lekkere jam erbij.
Bewaar de clotted cream in een afgesloten bakje in de koelkast. In de koelkast blijft de clotted cream nog een paar dagen houdbaar.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in