Fish and Chips
Fish and chips, het bekendste afhaalrecept uit Engeland. In Nederland eten we het graag als lekkerbekje met patat. De vis (meestal kabeljauw) wordt door een beslag gehaald en daarna gefrituurd. Net zoals we met ons kibbeling recept hebben gedaan. In Engeland krijg je er peas bij (oftewel doperwten) en een ravigottesaus.
Fish and chips
Deze fish and chips heeft niks met die originele versie te maken. Wel is hij een stuk gezonder. We maken hem namelijk in de oven. Erbij serveren we lekkere krokante zoete aardappelfrieten. Erbij serveren we een snel sausje van wat yoghurt, mayonaise en een scheutje citroensap. Stuk gezonder, minstens zo lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr zoete aardappelfriet (recept)
- 4 st. kabeljauwfilet
- 100 gr bloem
- 100 gr panko (grof broodkruim)
- 2 eieren
- Peper en zout
Ingrediënten voor de saus
- 3 el Griekse yoghurt
- 1,5 el mayonaise
- Kneepje citroensap
- 5 gr bieslook
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de zoete aardappelfriet volgens het recept. Ga uit van 1 tot 2 aardappelen per persoon. Verdeel de frieten over een bakplaat en zet ze alvast in de voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht).
Doe de bloem in een bord en voeg hier royaal peper en zout aan toe. Klop de eieren los in een tweede bord en verdeel de panko over een derde bord.
Haal een kabeljauwfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de panko.
Leg de kabeljauwstukken op een bakplaat en zet ze voor 12-15 minuten in de oven. Je kunt de frieten nu het beste onderin de oven zetten en de vis bovenin. Je kan de gepaneerde vis ook bakken in de pan met wat boter.
Maak een sausje van de yoghurt, de mayonaise en een scheutje citroensap. Breng het op smaak met peper en zout en iets gehakte bieslook.
Serveer de fish and chips met de saus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in