Fish and chips

Fish and Chips

Fish and chips, het bekendste afhaalrecept uit Engeland. In Nederland eten we het graag als lekkerbekje met patat. De vis (meestal kabeljauw) wordt door een beslag gehaald en daarna gefrituurd. Net zoals we met ons kibbeling recept hebben gedaan. In Engeland krijg je er peas bij (oftewel doperwten) en een ravigottesaus.

Fish and chips

Deze fish and chips heeft niks met die originele versie te maken. Wel is hij een stuk gezonder. We maken hem namelijk in de oven. Erbij serveren we lekkere krokante zoete aardappelfrieten. Erbij serveren we een snel sausje van wat yoghurt, mayonaise en een scheutje citroensap. Stuk gezonder, minstens zo lekker.

Fish and chips
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor de saus

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1,5 el mayonaise
  • Kneepje citroensap
  • 5 gr bieslook
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak de zoete aardappelfriet volgens het recept. Ga uit van 1 tot 2 aardappelen per persoon. Verdeel de frieten over een bakplaat en zet ze alvast in de voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht).

  2. Doe de bloem in een bord en voeg hier royaal peper en zout aan toe. Klop de eieren los in een tweede bord en verdeel de panko over een derde bord.

  3. Haal een kabeljauwfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de panko.

  4. Leg de kabeljauwstukken op een bakplaat en zet ze voor 12-15 minuten in de oven. Je kunt de frieten nu het beste onderin de oven zetten en de vis bovenin. Je kan de gepaneerde vis ook bakken in de pan met wat boter.

  5. Maak een sausje van de yoghurt, de mayonaise en een scheutje citroensap. Breng het op smaak met peper en zout en iets gehakte bieslook.

    Serveer de fish and chips met de saus.

Fish and chips

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.