Menu
krieltjes-met-rozemarijn-1-710x380.jpg

BBQ is On: Krieltjes met Rozemarijn

Hoewel het weer momenteel wat wisselvallig is, wil ik toch nog een barbecue-recept met jullie delen. Ik ga gewoon uit van een killer van een nazomer. Deze krieltjes met rozemarijn zijn dé hit op iedere barbecue. Je moet er wel even de tijd voor nemen, het is best een klusje om de krieltjes op de rozemarijntakjes te rijgen en het duurt ook wel even voordat ze gaar zijn. Maar alle goede dingen komen langzaam, zegt mijn moeder altijd en dat is in dit geval helemaal waar.

krieltjes met rozemarijn

De takjes geven een smaakexplosie aan je krieltjes en veel meer dan een beetje zeezout heb je niet nodig.

Zorg ervoor dat je goede stevige rozemarijn gebruikt. Je kunt het ook heel gemakkelijk zelf kweken, deze bos komt uit mijn eigen tuin.

Ga uit van ongeveer 4 krieltjes per persoon. Het is het beste als je krieltjes van ongeveer dezelfde grootte op een takje rijgt, dan zijn ze gelijkmatig gaar.

krieltjes met rozemarijnWas de krieltjes en prik er met een ijzeren pen een gat in. Het is onmogelijk om met het rozemarijn takje de krieltjes te doorboren. Dus voorprikken bespaart je heel veel tijd en moeite.

Rijg de krieltjes nu één voor één op het takje Rozemarijn. Er zullen wat blaadjes/takjes verloren gaan maar dat is niet erg.

krieltjes met rozemarijn

Bestrijk de rozemarijn-aardappeltakjes met een beetje olijfolie en leg ze op de barbecue.

Heb je een barbecue met verschillende hoogtes, zoals mijn Boretti, leg ze dan bovenin, dan kunnen ze langzaam garen. Leg ze anders op de zijkant van de barbecue zodat ze gelijkmatig gaar worden.

De krieltjes zijn klaar als ze goudbruin zijn. Strooi er tenslotte nog wat zeezout overheen en eet ze lekker op, met een lik truffelmayonaise bijvoorbeeld.

krieltjes met rozemarijn 5

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan