rucola pesto

Rucola pesto

Wist je dat je met pesto heel erg kan variëren? Maak bijvoorbeeld een rucola pesto of spinazie pesto. En gebruik in plaats van pijnboompitten amandelen, walnoten of pistachenootjes. Deze pesto van rucola is ook ideaal als je een restje rucola over hebt. En minsten zo lekker als de klassieke variant.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 50 gr rucola
  • 10 gr basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gr ongebrande amandelen
  • 1 el citroenrasp en sap
  • 30 gr Parmezaan
  • 100 ml olijfolie
  • Zout
  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

  2. Mix de rucola samen met de knoflook fijn in een keukenmachine. Voeg de geroosterde amandelen toe en maal het geheel nogmaals. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, tot de gewenste dikte ontstaat.

  3. Voeg het citroensap en iets van de rasp van de citroen toe. Gebruik alleen het gele van de schil van de citroen, het witte is erg bitter. Voeg de Parmezaan toe en meng het geheel nog eens door.

  4. Breng de rucolapesto op smaak met iets zout.

rucola pesto

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Noten recepten Pesto Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in