Hele forel uit de oven

Hele forel uit de oven

Heb je er weer een lange werkdag op zitten? En in het weekend toch al een beetje teveel gesnoept en gesnaaid? Eigenlijk moet er vandaag wel weer iets gezonds op tafel komen. Maar zo’n eerste werkdag hakt er vaak toch weer in én om dan nog uren achter het fornuis te staan is nét iets te veel gevraagd. Daarom introduceer ik hierbij de Makkelijke Maandag, makkelijke recepten die toch gezond zijn. Een hele forel uit de oven klinkt niet makkelijk maar dat is het wel.

Gisteren schreef ik al een stukje over de forel, een lekker en toegankelijk visje. Voor dit recept, heb je geen enkele pan nodig, enkel een grote ovenschaal. Scheelt toch weer afwas of “vaatwasser inruim” tijd.

Al trek gekregen? Begin dan snel!

hele forel uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr groene asperges
4 forellen
8 aardappelen
Knoflook olie (olijfolie met gehakte knoflook erin)
2 tenen knoflook
1 citroen
4 takjes tijm
8 takjes oregano
4 takjes rozemarijn
Olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze
Zet de oven aan op 220 graden. Laat de forellen al ontschubben, ontbaarden en schoonmaken door de visboer. Spoel bij thuiskomst de forellen af en dep ze droog met een stukje keukenpapier. Bestrooi de vis aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Pak een grote ovenschaal en giet hier wat olijfolie in. Leg in elke forel een takje rozemarijn en tijm én 2 takjes oregano. Leg een schijfje citroen tussen en op iedere vis.

Was de asperges en snij de achterkantjes er van af. Groene asperges hoef je niet te schillen. Bestrijk de asperges met een beetje knoflook olie en leg ze in de ovenschaal.

Was de aardappelen en snij ze in partjes. leg deze met schil ook in de ovenschaal. Verdeel nog wat tenen knoflook over de schaal en sprenkel wat olijfolie over de schotel.

Zet de schaal vervolgens in de oven, na ongeveer 35 minuten is de vis gaar.

Het leuke is dat je het zo vanuit de schaal kunt serveren!

hele forel uit de oven

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (17 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Oven Vis recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in