Spinaziepesto
Voor vandaag hebben we een lekker recept voor homemade spinaziepesto voor jullie. Superlekker! Wij zijn dol op pesto! Zelf pesto maken is natuurlijk het lekkerst en eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je maakt ‘m eigenlijk op dezelfde manier als pesto van basilicum, alleen gebruik je dan spinazie. En de pijnboompitjes vervangen we door walnoten. Hierdoor krijgt de groene dip een lekkere nootachtige smaak. Heerlijk voor op een vers stukje stokbrood, of bij een vlees,- of visgerecht deze spinaziepesto!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 grote pot
- 150 gr spinazie
- 75 gr walnoten
- 50 gr Parmezaanse kaas
- Sap en rasp van een halve citroen (biologisch)
- 2 knoflooktenen
- 75 ml olijfolie
- Zout en peper
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Rooster in een droge koekenpan de walnoten en laat ze vervolgens afkoelen.
Doe de spinazie in de kom van de keukenmachine.
Ontvel de knoflooktenen en voeg ze toe. Rasp de schil van een halve citroen en knijp het sap eruit. Voeg dit ook toe. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, behalve de olijfolie.
Mix de ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa door steeds kort te pulseren. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Breng de spinaziepesto op smaak met peper en zout.
Is de pesto nog wat flauw van smaak? Voeg dan nog wat extra peper en zout toe. Als het mengsel nog te dik is, kun je wat extra olijfolie toevoegen.
Je kunt de spinaziepesto ongeveer drie dagen bewaren in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in