Spinaziepesto

Spinaziepesto

Voor vandaag hebben we een lekker recept voor homemade spinaziepesto voor jullie. Superlekker! Wij zijn dol op pesto! Zelf pesto maken is natuurlijk het lekkerst en eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je maakt ‘m eigenlijk op dezelfde manier als pesto van basilicum, alleen gebruik je dan spinazie. En de pijnboompitjes vervangen we door walnoten. Hierdoor krijgt de groene dip een lekkere nootachtige smaak. Heerlijk voor op een vers stukje stokbrood, of bij een vlees,- of visgerecht deze spinaziepesto!

Spinaziepesto
Spinaziepesto
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 grote pot

  • 150 gr spinazie
  • 75 gr walnoten
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • Sap en rasp van een halve citroen (biologisch)
  • 2 knoflooktenen
  • 75 ml olijfolie
  • Zout en peper

Zo maak je het

  1. Rooster in een droge koekenpan de walnoten en laat ze vervolgens afkoelen.

  2. Doe de spinazie in de kom van de keukenmachine.

  3. Ontvel de knoflooktenen en voeg ze toe. Rasp de schil van een halve citroen en knijp het sap eruit. Voeg dit ook toe. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, behalve de olijfolie.

  4. Mix de ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa door steeds kort te pulseren. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Breng de spinaziepesto op smaak met peper en zout.

  5. Is de pesto nog wat flauw van smaak? Voeg dan nog wat extra peper en zout toe. Als het mengsel nog te dik is, kun je wat extra olijfolie toevoegen.

  6. Je kunt de spinaziepesto ongeveer drie dagen bewaren in de koelkast.

Spinaziepesto
Spinaziepesto

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (9 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Pesto Spinazie Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in