
Spinaziepesto
Voor vandaag hebben we een lekker recept voor homemade spinaziepesto voor jullie. Superlekker! Wij zijn dol op pesto! Zelf pesto maken is natuurlijk het lekkerst en eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je maakt ‘m eigenlijk op dezelfde manier als pesto van basilicum, alleen gebruik je dan spinazie. En de pijnboompitjes vervangen we door walnoten. Hierdoor krijgt de groene dip een lekkere nootachtige smaak. Heerlijk voor op een vers stukje stokbrood, of bij een vlees,- of visgerecht deze spinaziepesto!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 grote pot
- 150 gr spinazie
- 75 gr walnoten
- 50 gr Parmezaanse kaas
- Sap en rasp van een halve citroen (biologisch)
- 2 knoflooktenen
- 75 ml olijfolie
- Zout en peper
Zo maak je het
Rooster in een droge koekenpan de walnoten en laat ze vervolgens afkoelen.
Doe de spinazie in de kom van de keukenmachine.
Ontvel de knoflooktenen en voeg ze toe. Rasp de schil van een halve citroen en knijp het sap eruit. Voeg dit ook toe. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, behalve de olijfolie.
Mix de ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa door steeds kort te pulseren. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Breng de spinaziepesto op smaak met peper en zout.
Is de pesto nog wat flauw van smaak? Voeg dan nog wat extra peper en zout toe. Als het mengsel nog te dik is, kun je wat extra olijfolie toevoegen.
Je kunt de spinaziepesto ongeveer drie dagen bewaren in de koelkast.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan