
Zalmpakketjes
Deze zalmpakketjes kan je zowel op de bbq als in de oven maken. Het is heel makkelijk om te maken en staat super feestelijk. Deze bereiding noemen ze “en papillotte” wat letterlijk “bakken in een papiertje” betekent. In dit geval gebruiken we aluminiumfolie, maar bakpapier kan ook. Alle sappen en geuren blijven in het pakketje zitten en als je het folie open maakt komen er de lekkerste geuren vrij. Je kan ook volop variëren met de groente die je in het pakketje doet, verse spinazie of prei is ook erg lekker. Zoek je nog meer lekkere recepten met zalm? Hebben we voor je! Wat dacht je van zalm teriyaki of een zalm spiesje.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 mootjes zalm
- 12 cherrytomaten
- 1 citroen
- 4 el kruidenroomkaas
- 4 takjes dille
- Peper en zout
Materiaal
- 4 stukje aluminiumfolie
Zo maak je het
Snijd de citroen in partjes.
Dep de zalm droog met een keukenpapiertje. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap.
Pak een stuk aluminiumfolie (of bakpapier) en leg de vis hierop. Leg de zalm in het midden. Leg er een lepel kruidenkaas bovenop. Leg de cherrytomaten en een partje citroen ernaast. Maak het af met een takje dille.
BBQ
Rooster de zalmpakketjes in ongeveer 12 – 15 minuten gaar op de barbecue. Het is het lekkerste als de zalm in het midden nog een beetje rosé blijft.Oven
Bak de zalmpakketjes in ongeveer 15 – 20 gaar op 200 graden (boven- en onderwarmte) in een voorverwarmde oven. Het is het lekkerste als de zalm in het midden nog een beetje rosé blijft.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan