Zalmpakketjes

Zalmpakketjes

Deze zalmpakketjes kan je zowel op de bbq als in de oven maken. Het is heel makkelijk om te maken en staat super feestelijk. Deze bereiding noemen ze “en papillotte” wat letterlijk “bakken in een papiertje” betekent. In dit geval gebruiken we aluminiumfolie, maar bakpapier kan ook. Alle sappen en geuren blijven in het pakketje zitten en als je het folie open maakt komen er de lekkerste geuren vrij. Je kan ook volop variëren met de groente die je in het pakketje doet, verse spinazie of prei is ook erg lekker. Zoek je nog meer lekkere recepten met zalm? Hebben we voor je! Wat dacht je van zalm teriyaki of een zalm spiesje.

Zalmpakketjes

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 mootjes zalm
  • 12 cherrytomaten
  • 1 citroen
  • 4 el kruidenroomkaas
  • 4 takjes dille
  • Peper en zout

Materiaal

  • 4 stukje aluminiumfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de citroen in partjes.

  2. Dep de zalm droog met een keukenpapiertje. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje  citroensap.

  3. Pak een stuk aluminiumfolie (of bakpapier) en leg de vis hierop. Leg de zalm in het midden. Leg er een lepel kruidenkaas bovenop. Leg de cherrytomaten en een partje citroen ernaast.  Maak het af met een takje dille.

  4. BBQ
    Rooster de zalmpakketjes in ongeveer 12 – 15 minuten gaar op de barbecue. Het is het lekkerste als de zalm in het midden nog een beetje rosé blijft.

    Oven
    Bak de zalmpakketjes in ongeveer 15 – 20 gaar op 200 graden (boven- en onderwarmte) in een voorverwarmde oven. Het is het lekkerste als de zalm in het midden nog een beetje rosé blijft.

Zalmpakketjes

Tags

BBQ Makkelijke recepten Snelle recepten Zalm Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Oven Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (11 stemmen)

9 juni 2011


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in