Zalmpakketjes
Deze zalmpakketjes kan je zowel op de bbq als in de oven maken. Het is heel makkelijk om te maken en staat super feestelijk. Deze bereiding noemen ze “en papillotte” wat letterlijk “bakken in een papiertje” betekent. In dit geval gebruiken we aluminiumfolie, maar bakpapier kan ook. Alle sappen en geuren blijven in het pakketje zitten en als je het folie open maakt komen er de lekkerste geuren vrij. Je kan ook volop variëren met de groente die je in het pakketje doet, verse spinazie of prei is ook erg lekker. Zoek je nog meer lekkere recepten met zalm? Hebben we voor je! Wat dacht je van zalm teriyaki of een zalm spiesje.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 mootjes zalm
- 12 cherrytomaten
- 1 citroen
- 4 el kruidenroomkaas
- 4 takjes dille
- Peper en zout
Materiaal
- 4 stukje aluminiumfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de citroen in partjes.
Dep de zalm droog met een keukenpapiertje. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap.
Pak een stuk aluminiumfolie (of bakpapier) en leg de vis hierop. Leg de zalm in het midden. Leg er een lepel kruidenkaas bovenop. Leg de cherrytomaten en een partje citroen ernaast. Maak het af met een takje dille.
BBQ
Rooster de zalmpakketjes in ongeveer 12 – 15 minuten gaar op de barbecue. Het is het lekkerste als de zalm in het midden nog een beetje rosé blijft.Oven
Bak de zalmpakketjes in ongeveer 15 – 20 gaar op 200 graden (boven- en onderwarmte) in een voorverwarmde oven. Het is het lekkerste als de zalm in het midden nog een beetje rosé blijft.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.