Menu
rucola-pesto-710x380.jpg

Recept voor rucola pesto

Ik ben dol op pesto en dan het liefst natuurlijk home made. Ik had laatst ineens zin in pesto maar ik had geen pijnboompitten meer in huis. Gelukkig wel een hele zak amandelen, omdat ik altijd nog eens macarons wilde maken. Die macarons zijn er nog steeds niet van gekomen, maar ik heb er wel een heerlijke rucola pesto van gemaakt met Rucola. De smaak is wel bitterder dan een normale pesto met basilicum. Daarom heb ik voor de balans iets citroensap en -rasp toegevoegd.

Ingrediënten
75 gr rucola
1 teen knoflook
40 gr amandelen
Olijfolie
Iets citroenrasp
1 el citroensap
30 gr Parmezaan
Zout

Bereidingswijze
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Maal de rucola samen met de knoflook fijn in een keukenmachine. Voeg de geroosterde amandelen toe en maal het geheel fijn. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, tot de gewenste dikte ontstaat. Voeg het citroensap en iets van de rasp van de citroen toe. Gebruik alleen het gele van de schil van de citroen, het witte is erg bitter. Voeg de Parmezaan toe en meng het geheel nog eens door. Breng de pesto op smaak met iets zout.

rucola pesto

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan