Rucola pesto

Rucola pesto

Wist je dat je met pesto heel erg kan variëren? Maak bijvoorbeeld een rucola pesto of spinazie pesto. En gebruik in plaats van pijnboompitten amandelen, walnoten of pistachenootjes. Deze pesto van rucola is ook ideaal als je een restje rucola over hebt. En minsten zo lekker als de klassieke variant.

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 50 gr rucola
  • 10 gr basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gr ongebrande amandelen
  • 1 el citroenrasp en sap
  • 30 gr Parmezaan
  • 100 ml olijfolie
  • Zout
  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

  2. Mix de rucola samen met de knoflook fijn in een keukenmachine. Voeg de geroosterde amandelen toe en maal het geheel nogmaals. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, tot de gewenste dikte ontstaat.

  3. Voeg het citroensap en iets van de rasp van de citroen toe. Gebruik alleen het gele van de schil van de citroen, het witte is erg bitter. Voeg de Parmezaan toe en meng het geheel nog eens door.

  4. Breng de rucolapesto op smaak met iets zout.

Rucola pesto

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (4 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Noten recepten Pesto Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in