
Rucola pesto
Wist je dat je met pesto heel erg kan variëren? Maak bijvoorbeeld een rucola pesto of spinazie pesto. En gebruik in plaats van pijnboompitten amandelen, walnoten of pistachenootjes. Deze pesto van rucola is ook ideaal als je een restje rucola over hebt. En minsten zo lekker als de klassieke variant.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 1 bakje
- 50 gr rucola
- 10 gr basilicum
- 1 teentje knoflook
- 40 gr ongebrande amandelen
- 1 el citroenrasp en sap
- 30 gr Parmezaan
- 100 ml olijfolie
- Zout
Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Mix de rucola samen met de knoflook fijn in een keukenmachine. Voeg de geroosterde amandelen toe en maal het geheel nogmaals. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, tot de gewenste dikte ontstaat.
Voeg het citroensap en iets van de rasp van de citroen toe. Gebruik alleen het gele van de schil van de citroen, het witte is erg bitter. Voeg de Parmezaan toe en meng het geheel nog eens door.
Breng de rucolapesto op smaak met iets zout.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan