Rucola pesto
Wist je dat je met pesto heel erg kan variëren? Maak bijvoorbeeld een rucola pesto of spinazie pesto. En gebruik in plaats van pijnboompitten amandelen, walnoten of pistachenootjes. Deze pesto van rucola is ook ideaal als je een restje rucola over hebt. En minsten zo lekker als de klassieke variant.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 50 gr rucola
- 10 gr basilicum
- 1 teentje knoflook
- 40 gr ongebrande amandelen
- 1 el citroenrasp en sap
- 30 gr Parmezaan
- 100 ml olijfolie
- Zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Mix de rucola samen met de knoflook fijn in een keukenmachine. Voeg de geroosterde amandelen toe en maal het geheel nogmaals. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, tot de gewenste dikte ontstaat.
Voeg het citroensap en iets van de rasp van de citroen toe. Gebruik alleen het gele van de schil van de citroen, het witte is erg bitter. Voeg de Parmezaan toe en meng het geheel nog eens door.
Breng de rucolapesto op smaak met iets zout.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.