Salsa verde
Er is bijna niets wat zoveel verschilt als een Salsa Verde. Je hebt de Mexicaanse met pepers, de Franse met dragon en citroen, de Duitse met eieren, de Franse sauce verte en deze Italiaanse. Eén ding heeft de saus gemeen… hij is groen! Salsa verde is een makkelijke koude saus dat voornamelijk uit groene kruiden bestaat. Deze saus leent zich erg goed bij witvis, of kip, maar is ook goed te combineren met rund! Qua kruiden kan je dus volop variëren, wij vinden deze versie heel fijn.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 bakje
- 25 gr peterselie
- 25 gr basilicum
- 15 gr munt
- 1 teentje knoflook
- 2 augurken
- 1 tl kappertjes
- 3 st ansjovisfilets
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- Peper en zout
- 6 el olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwijder de stelen van de kruiden. Hak de knoflook en de groene kruiden fijn in het hakmolentje van je staafmixer. Voeg de augurken, de kappertjes en de ansjovis toe en mix het geheel glad.
Voeg de mosterd toe en een scheutje witte wijnazijn. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, totdat een gladde saus ontstaat. Breng de salsa verde op smaak met wat peper en zout.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in