
Geroosterde zoete aardappel uit de oven
Lekker gezond recept voor geroosterde zoete aardappel uit de oven met een frisse yoghurtdip. Deze oranje aardappel is zo veelzijdig en net als met een gewone aardappel kan je er van alles mee doen. Poffen, koken, bakken, stamppot van maken en dus roosteren in de oven.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 4 grote zoete aardappelen
- 0,5 rode peper
- 3 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Yoghurtdip
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook (gehakt)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Zout
Zo maak je het
Was de zoete aardappelen zorgvuldig, snij ze doormidden en snij ze in plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappelen over de plaat. Strooi de blaadjes van de tijm en rozemarijn er overheen. Bestrooi met peper en zout maak het af met wat olijfolie. Rooster de zoete aardappelen in ongeveer 30 – 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Meng de yoghurt met de mayonaise en de tomatenpuree. Breng op smaak met de gehakte knoflook, gerookt paprikapoeder en zout.
Serveer de geroosterde zoete aardappel met de yoghurtdip

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan