Rabarbertaart
Deze rabarbertaart is een must try! Rabarber is een mooie en veelzijdige groente. De kleur is prachtig rozerood en de smaak is lekker fris. Met rabarber maak je de lekkerste desserts en taarten. De rabarbertaart maken is helemaal niet moeilijk. Je begint met de rabarbercompote, vervolgens maak je een cakebeslag en als laatste een crumble voor bovenop op de rabarbertaart. Verder doet de oven zijn werk. Kun je daarna mooi smullen van deze rabarbertaart met crumble. Wedden dat je je vingers erbij aflikt!
PS probeer ook eens ons andere rabarbertaart recept met frangipane.
Voeg eventueel voor wat extra kleur wat aardbeien aan de rabarbercompote toe!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor de rabarbercompote
- 500 gr rabarber
- 2 el kristalsuiker
- 1 citroen
- 1 kaneelstokje
Ingrediënten voor het cakebeslag
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 250 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 gr kristalsuiker
- 5 eieren
- Rasp van de citroen hierboven
Ingrediënten voor de crumble
- 50 gr koude roomboter
- 50 gr kristalsuiker
- 100 gr bloem
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de rabarber in stukken. Doe samen met de suiker, het sap van de citroen en het kaneelstokje in een steelpan.
Laat de rabarber in ongeveer acht minuten zachtjes gaar stoven.
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
Mix de boter met de suiker en de rasp van de citroen romig. Mix een voor een de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.
Vet een springvorm van 24 cm in en giet het beslag in de vorm.
Verdeel vervolgens de rabarbercompote over het cakebeslag.
Maak nu de crumble. Snijd hiervoor de koude boter in blokjes en doe deze in een kom. Voeg de bloem en de suiker toe. Wrijf het deeg tussen je vingers, totdat er grove kruimels ontstaan.
Verdeel de crumble over de taart en bak in ongeveer 40 minuten af.
De rabarbertaart is klaar als een satéprikker, schoon en droog uit de taart komt, nadat je deze in het midden van de taart gestoken hebt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in