Garnalen cocktail
Denk je bij een garnalen cocktail ook meteen aan je oma’s kerstdiner? De traditionele garnalen cocktail werd in de jaren 90 vaak als voorgerecht geserveerd tijdens kerst. Ook stond het in menig restaurant op de kaart! Vaak bestaat het gerechtje uit garnalen met een cocktailsaus. Wij hebben geprobeerd deze klassieker in een modern jasje te gieten. De garnalen cocktail 2.0. met Hollandse garnalen, grapefruit en avocado. De grapefruit geeft een hele frisse smaak aan het gerecht. De saus is gemaakt op basis van yoghurt en daardoor een stuk lichter dan een gewone cocktailsaus. Eerlijk is eerlijk zo’n garnalen cocktail blijft een lekker receptje!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr Hollandse garnalen
- 50 gr veldsla
- 1 avocado
- 1 grapefruit
- 1/2 komkommer
- Sap van een halve citroen
- 2 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- Handjevol verse dille
- Extra vierge olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de dressing voor de veldsla. Meng hiervoor het citroensap met 3 eetlepels olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de dressing door de salade.
Schil de grapefruit en snijd deze in partjes. Steek hierbij het mes tussen de vliezen en snijd de partjes er zo uit.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Meng de yoghurt met de mayonaise en voeg wat gehakte dille toe. Breng het sausje op smaak met peper en zout.
Neem vier mooie glazen. Verdeel wat sla over de bodem van het glas en verdeel de garnalen er over. Verdeel dan wat van de komkommer en avocado in het glas. Leg daarop een paar stukjes grapefruit. Herhaal voorgaande stappen totdat het glas vol is. Eindig met een lepel Hollandse garnalen.
Garneer de garnalen cocktail met een lepeltje van de saus en wat verse dille.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in