Garnalen cocktail

Garnalen cocktail

Denk je bij een garnalen cocktail ook meteen aan je oma’s kerstdiner? De traditionele garnalen cocktail werd in de jaren 90 vaak als voorgerecht geserveerd tijdens kerst. Ook stond het in menig restaurant op de kaart! Vaak bestaat het gerechtje uit garnalen met een cocktailsaus. Wij hebben geprobeerd deze klassieker in een modern jasje te gieten. De garnalen cocktail 2.0. met Hollandse garnalen, grapefruit en avocado. De grapefruit geeft een hele frisse smaak aan het gerecht. De saus is gemaakt op basis van yoghurt en daardoor een stuk lichter dan een gewone cocktailsaus. Eerlijk is eerlijk zo’n garnalen cocktail blijft een lekker receptje!

 

Garnalen cocktail

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 50 gr veldsla
  • 1 avocado
  • 1 grapefruit
  • 1/2 komkommer
  • Sap van een halve citroen
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • Handjevol verse dille
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de dressing voor de veldsla. Meng hiervoor het citroensap met 3 eetlepels olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de dressing door de salade.

  2. Schil de grapefruit en snijd deze in partjes. Steek hierbij het mes tussen de vliezen en snijd de partjes er zo uit.

  3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snijd de komkommer in kleine blokjes.

  5. Meng de yoghurt met de mayonaise en voeg wat gehakte dille toe. Breng het sausje op smaak met peper en zout.

  6. Neem vier mooie glazen. Verdeel wat sla over de bodem van het glas en verdeel de garnalen er over. Verdeel dan wat van de komkommer en avocado in het glas. Leg daarop een paar stukjes grapefruit. Herhaal voorgaande stappen totdat het glas vol is. Eindig met een lepel Hollandse garnalen.

  7. Garneer de garnalen cocktail met een lepeltje van de saus en wat verse dille.

Garnalen cocktail

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Avocado Garnalen Hollandse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Kerst Oud en nieuw Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (16 stemmen)

24 september 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in