Hartige bramentaartjes - recepten met bramen

10 x recepten met bramen

Bramen zijn de ultieme zomervruchten. Ze zijn sappig, zoet en een tikje zuur, waardoor ze perfect zijn voor allerlei recepten. Maar wist je dat bramen ook heerlijk zijn in hartige gerechten? Laten we eens duiken in de wereld van dit zomerfruit en ontdekken hoe je deze veelzijdige vruchten kunt gebruiken in je nieuwe favoriete recepten.

Wassen en bewaren

Was bramen voorzichtig onder koud, stromend water vlak voordat je ze gaat gebruiken. Laat ze goed uitlekken in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.

Bewaar ze in een ondiepe schaal bedekt met keukenpapier in de koelkast. Zo blijven ze maximaal een paar dagen vers. Je kunt ze ook invriezen; leg ze eerst los op een bakplaat of bord, laat invriezen en bewaar ze dan in een zak of bewaarbakje.

Wanneer zijn bramen in het seizoen?

Bramen zijn meestal in het seizoen van juli tot september. Dit is het moment waarop ze het zoetst en sappigst zijn. Tijdens deze maanden kun je ze vaak vers plukken of kopen op de markt. Heb je een overvloed aan bramen? Dan is dit het perfecte moment om ze in te vriezen of om heerlijke recepten met bramen mee te maken.

Frangipane bramentaartjes

Wat past lekker bij bramen?

Bramen combineren geweldig met allerlei ingrediënten. Denk aan het mixen van bramen met ander fruit zoals aardbeien, frambozen en perziken voor een heerlijke fruitsalade. Noten zoals amandelen, hazelnoten en walnoten voegen een lekkere crunch toe aan. Bramen doen het ook geweldig met romige ingrediënten zoals Griekse yoghurt, vanille-ijs en slagroom. Voeg een vleugje honing of een scheutje ahornsiroop toe voor extra zoetheid. En vergeet niet de klassieke combinatie met chocolade, zowel melk, wit als puur.

Maar recepten met bramen kunnen ook hartig zijn! Denk aan bramen met geitenkaas, balsamicoazijn of zelfs in een salade. Probeer eens mini hartige taartjes met bramen of een bietensalade met bramendressing.

10 heerlijke recepten met bramen

1. Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding

2. Pannenkoekjes met kaneel en bramen

Kaneel pannenkoekjes

3. Frangipane taartjes met bramen

Frangipane tartelettes

4. Bietensalade met bramendressing

Bietensalade

5. Mini hartige taartjes met bramen

Hartige bramentaartjes - recepten met bramen

6. Sponge cake met bramen

Sponge cake

7. Zelf bramenjam maken

Jam maken

8. Mocktail met bramen

Mocktail

9. Fruitsalade met bramen

Fruitsalade recept

10. Croissant muffins met bramen

Croissant muffins - recepten met bramen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in