Mocktail recept met bramen
Vandaag een super leuk en snel gemaakt drankje voor op je thuisterras. Leuk om te serveren als drankje voor een etentje of gezellig bij de borrel. Dit mocktail recept is gemaakt met cassis en balsamicoazijn en geïnspireerd op een spritz. Dat is een Italiaanse cocktail gemaakt met aperol of campari en daarna wordt er witte wijn of prosecco aan toegevoegd en gegarneerd met olijven. Om dit drankje helemaal alcoholvrij te houden hebben we cassis en balsamicoazijn toegevoegd. De balsamico geeft een frisse zurige en toch ook zoete smaak aan het drankje en een volwassen smaak. Pureer de bramen met de balsamicoazijn met een staafmixer, verdeel over de glazen en schenk er de cassis en het bruisend mineraalwater bij en de mocktail is klaar. Ga je deze mocktail maken? Wij vonden het leuk om de glazen extra te garneren met vers fruit, bramen en blauwe bessen. En zo’n takje rozemarijn doet het ook heel leuk! Om deze mocktail extra speciaal te maken (elk drankje wat je serveert) kun je, wanneer je zelf de ijsklontjes maakt er wat fruit in doen. Dat geeft een extra leuk effect in de glazen – cheers!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 80 gr bramen (+ extra om te garneren )
- 1 handje blauwe bessen (garnering )
- 2 el balsamicoazijn
- 8 kleine zwarte olijven zonder pit
- 4 takjes rozemarijn
- 12 ijsklontjes
- 450 ml bruisend water
- 80 ml cassis
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Extra leuk is dit drankje wanneer je de bramen en blauwe bessen in de ijsklontjes invriest. Leg de bramen en blauwe besjes in een ijsklontjes vorm vul verder op met water en zet een nacht in de vriezer.
Rijg de olijven aan een prikker.
Pureer de bramen samen met de balsamicoazijn met een staafmixer in een hoge mengkom. Verdeel over 4 glazen (gebruik lage brede glaasjes van ca 200ml). Vul de glazen met ijsklontjes, bramen en blauwe bessen en steek de rozemarijntakjes er tussen. Vul de glazen verder met cassis en bruisend water en leg de olijvenprikker er bij. Cheers!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in