Zelf bramenjam maken

Zelf bramenjam maken

Wonen in Haarlem, betekent wonen bij het strand! En bij het strand zijn duinen en in die duinen kun je prachtige wilde bramen vinden. En van die bramen kan je heerlijk bramenjam maken. Lekker op een wit broodje met roomboter. Of je maakt er crumble van of zelfgemaakte bramentaartjes. Je kan de jam heel lang bewaren in een gesteriliseerde pot. Dit doe je in kokend water of in de vaatwasser op het hoogste programma. Laat ze uitlekken op een schone theedoek.

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 potten

  • 500 gr bramen
  • 250 gr geleisuiker
  • Sap van een halve citroen

Zo maak je het

  1. Zet een schoteltje in de koelkast. Dit is voor de geleertest.

  2. Verwarm de bramen in een steelpan op een zacht vuur. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Plet het fruit een beetje met een pollepel. Als je van een gladde jam houdt, kun je het mengsel ook pureren met een staafmixer.

  3. Voeg als het fruit zacht geworden is, de geleisuiker toe. Meng het door elkaar. Voeg het sap van een halve citroen toe en breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat het zo’n 5 minuten doorkoken.

  4. Verdeel een lepel bramenjam op het koude schoteltje. Stolt de jam meteen, dan is deze klaar. Zo niet, kook hem dan nog een paar minuten langer.

  5. Schenk de jam in schone, gesteriliseerde potten. Laat de jam een nachtje opstijven in de koelkast en dan is je bramenjam klaar voor gebruik.

Zelf bramenjam maken

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (6 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Hollandse recepten Vegan recepten Herfst recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in